Comisia Europeana trebuie sa demonstreze viabilitatea noilor norme antidumping “nestandardizate”

Asociatia Europeana a Otelului Eurofer asteapta de la Comisia Europeana (CE) sa demonstreze utilitatea si caracterul practic al noii sale metodologii antidumping, a declarat marti, 3 octombrie 2017, un reprezentant al industriei.

Negociatorii pentru Parlamentul European si Consiliul blocului comercial au ajuns la un acord pe 3 octombrie privind o propunere adoptata de CE in noiembrie 2016, care va modifica legislatia UE antidumping si antisubventie. “Acest acord este important pentru a se asigura că intreprinderile europene sunt protejate suficient impotriva dumping-ului practicat de catre tarile care distorsioneaza semnificativ pietele”, a declarat directorul general Eurofer Axel Eggert.

Prin folosirea noii metodologii se asteapta ca UE poate sa obtina costuri nedenaturate – de exemplu, materii prime si energie – de pe o alta piata si sa le aplice la calcularea marjei de dumping a tarii exportatoare.

AEGIS Europe – o alianta care reprezinta peste 30 de industrii-cheie care vizeaza promovarea investitiilor in productie, inovare,  locuri de munca si a cresterea economica in Europa – saluta apelul presedintelui francez Emmanuel Macron pentru crearea unor solide mecanisme de protectie comerciala ale UE care sa contracareze tendinta tot mai mare de dumping in masa a produselor in Europa.

Pe 21 septembrie, presedintele francez s-a intalnit cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, pentru a discuta aspecte de interes comun, inclusiv apararea comerciala a UE. Intr-o conferinta de presa comuna la Paris, dl Macron si-a exprimat ingrijorarea cu privire la “concurentii internationali care nu respecta regulile internationale”.

” Industria europeana are nevoie de un mediu comercial coerent si, intrucat dumpingul submineaza viabilitatea noastra economica, este mai important ca niciodata ca UE sa poata combate acest flagel intr-un mod rapid, eficient si previzibil. Odata ce a fost aprobata de UE, noua metodologie trebuie sa actioneze efectiv pentru apararea locurilor de munca si a industriei europene impotriva dumpingului din tarile cu denaturari semnificative – asa cum se intampla in abordarea SUA” a concluzionat Axel Eggert.

Industria europeana a otelului este un lider mondial in domeniul inovarii si sustenabilitatii mediului. Are o cifra de afaceri de aproximativ 170 de miliarde de euro si angajeaza direct 320 000 de persoane cu inalta calificare, producand in medie 170 de milioane de tone de otel pe an. Prin fabricile sale de productie a otelului din 22 de state membre ale UE ofera locuri de munca directe si indirecte altor milioane de cetateni europeni. Clar integrat cu industriile europene de productie și constructii, otelul reprezinta coloana vertebrala a dezvoltarii, cresterii si ocuparii fortei de munca in Europa.

Sursa articol:

http://www.eurofer.org/News%26Events/Press%20releases/Press%20Release%20%20Commission%20must%20demonstra.fhtml

http://www.aegiseurope.eu/news/press-release-european-industry-applauds-president-macron-stand-on-eu-trade-defence

 

 

 

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply