Industria otelului din SUA este de asteptat sa inregistreze o crestere

Productia de otel brut in cea mai mare economie din lume va creste cu 4,4 la suta in 2017, dupa aproape doi ani de contractie, in conformitate cu un sondaj realizat, cu ajutorul a 20 de analisti, de Financial Times.

Industria siderurgica din SUA este de asteptat sa inregistreze o crestere anul acesta, productia fiind preconizat sa creasca datorita importurilor mai mici si a cererii dinamice din sectoarele constructiilor si energiei.

La fel ca si omologii lor straini, producatori de otel din SUA, cum ar fi Nucor, US Steel si AK Steel au fost afectati de oferta excedentara la nivel mondial, scaderea pretului materiilor prime si a importurilor ieftine din tari precum China.

Seth Rosenfeld, analist la Jefferies, a declarat ca o redresare a cererii de otel in SUA va fi alimentata de puternica activitate din domeniile cladirilor non-rezidentiale si petrolului/ gazelor, in ciuda activitatii mai slabe din sectorul automobilelor.

Un alt punct cheie va fi comportamentul Chinei, cel mai mare producator de otel, care a fost responsabila pentru aproape jumatate din productia de anul trecut. Acuzata de produse in exces la preturi neloiale, aceasta a promis sa inchida fabricile care nu sunt necesare.

In Uniunea Europeana, productia va creste cu 1,5 la suta. Mai multi analisti au declarat ca asteapta ca performanta financiara sa se imbunatateasca in acest sector.

Anul trecut cel mai mare producator de otel din lume in functie de tonaj, ArcelorMittal, a recurs la o majorare de capital de 3,3 miliarde $ pentru a-si reduce datoria dupa ce a inregistrat o pierdere record.

O relaxare a pretului unui ingredient cheie al siderurgiei – carbunele metalurgic – cuplat cu o crestere a pretului la otel va ajuta la restabilirea unui nivel mai sanatos al rentabilitatii in acest sector, a declarat Mike Shillaker, analist la Credit Suisse.

Sursa articol: https://www.ft.com/content/1522243c-c93e-11e6-8f29-9445cac8966f

 

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply