Tata Steel si Thyssenkrupp au ajuns la un acord asupra fuziunii

Tata Steel (India) si Thyssenkrupp (Germania) au convenit asupra unei fuziuni care promite sa schimbe industria otelului din Europa. Acordul incheiat, inseamna ca acest joint venture este acum cea de-a doua cea mai mare fabrica de otel din Europa, dupa ArcelorMittal, cu venituri de 15 miliarde de euro.

“Joint venture-ul nu se adreseaza numai provocarilor industriei europene a otelului“, a declarat Heinrich Hiesinger, CEO al ThyssenKrupp. “Este singura solutie pentru a crea o valoare suplimentara semnificativa de aproximativ 5 miliarde de euro atat pentru Thyssenkrupp, cat si pentru Tata Steel datorita sinergiilor comune care nu pot fi realizate intr-un scenariu autonom”.

Cele doua companii au fost supuse presiunii din cauza supracapacitatii  din cadrul industriei. Producatorii europeni de otel se confrunta, de asemenea, cu un tarif de 25 de procente la exportul catre cea mai mare piata a acestora, SUA.

Cu toate acestea, acordul nu poate merge fara aprobarea autoritatilor competente din domeniul concurentei, care includ Uniunea Europeana.

Noua companie va fi numita Thyssenkrupp Tata Steel si va avea sediul in Olanda. Aceasta va furniza in jur de 21 de milioane de tone de produse plate anual, va avea venituri de 15 miliarde de euro şi 48.000 de angajaţi in 34 de unitati de productie.

Tata declara ca a facut un angajament specific potrivit caruia ambitia sa este de a nu avea concedieri obligatorii în Marea Britanie ca urmare a fuziunii, negociere care a durat mai mult de doi ani.

De asemenea, Tata Steel va ramane raspunzatoare pentru riscurile legate de mediul inconjurator in Marea Britanie, unde se afla baza fabricii sale Port Talbot, cea mai putin profitabila a societatii mixte, a declarat Markus Grolms, vicepresedinte al consiliului de supraveghere al Thyssenkrupp.

Sursa articol: http://www.euronews.com/2018/06/30/tata-and-thyssenkrupp-join-forces-to-shake-up-europe-s-steel-industr

Share
<< Inapoi

Leave a Reply