Referințe

Livrare platbanda la dimensiuni atipice

Descriere materiale:

Livram rapid produse metalurgice din gama uzuala sau atipice, oriunde in tara.  

Un colaborator ne-a solicitat sa-i livram pentru realizarea unui prototip 12 metri platbanda otel 165 x 60 mm.

Livrarea aceasta contine:   Platbanda metalica 165 x 60 x 6000 mm – 2 bare x 6 metri Calitate otel S235JR

Dat fiind ca aceasta dimensiune nu exista ca si produs in nomenclatorul uzual de fabricatie al producatorilor, am convenit de comun acord sa realizam acest produs din tabla groasa de 60 mm.

Astfel am debitat cu oxigaz pe lungime de 6 metri doua fasii de tabla late de cate 165 mm asa cum avea nevoie clientul nostru.

Debitarea cu oxigaz s-a facut conform EN ISO 9013

Toleranta de debitare este de -/+ 2 mm.

Avand in vedere ca tabla este foarte groasa (60 mm) si nu se poate debita cu oxigaz dintr-o singura trecere fara sa se deformeze am lasat din 1,5 metri in 1,5 metri cate o puntita, inclusiv la capete, pentru a preveni inconvoierea / deformarea tablei. Dupa ce sa taiat pe toata lungimea s-a revenit la locul puntitelor si s-au indepartat si acestea. In zona puntitelor 5 la numar (2 pe capete si 3 pe mijloc), dupa indepartarea acestora raman niste forme de ciupituri rotunde de cca 3-4 mm.  

Pe langa acest produs executat special am mai incarcat/livrat pentru acelasi proiect:   ·         

Teava patrata otel sudata longitudinal 100 x 100 x 3 x 6000 mm, calitate S235JRH – 24 metri 

Teava patrata otel sudata longitudinal 120 x 120 x 3 x 6000 mm, calitate S235JRH– 6 metri 

Platbanda laminata la cald din otel 60 x 40 x 6000 mm, calitate S355J2 – 24 metri

Europrofil metalic laminat HEB 140 mm x 12100 mm, calitate S275JR – 12,1 metri

Profil metal laminat INP (IPN) 300 mm x 12100 mm, calitate S275JR – 12,1 metri  

Asteptam provocarile dumneavoastra!

Vezi mai multe detalii

Produse zincate manoperizate pentru pasarela

Descriere materiale:

Otelul este un metal extrem de versatil, care joaca un rol important in viata noastra moderna, fiind utilizat de la constructia cladirilor la realizarea sistemelor de transport. Desi prezinta multe beneficii, un dezavantaj al otelului este acela ca  sub actiunea umezelii, a oxigenului si a sarurilor acesta poate fi afectat de coroziune.  Zincarea reprezinta una dintre metodele cele mai bune de combatere a fenomenului de coroziune a metalelor.

H  Metal a livrat astfel de produse zincate pentru o fabrica de lapte. Aici s-a luat decizia executiei unei pasarele de trecere (pod tehnic) pentru a permite accesul dintr-un loc in altul peste instalatiile existente pentru a usura accesul in zone unde in mod normal ar fi trebuit sa fie sarite instalatiile existente.

Astfel s-a executat un proiect de realizare a acestui pod tehnic pentru care ne-au fost solicitate tevi rectangulare zincate si corniere zincate.

Proiectantul a decis ca ramele / cadrele de sustinere ale gratarelor zincate sa fie executate din teava rectangulara zincata 60 x 40 x 3 mm, teava zincata taiata la unghi de 45 grade pentru a se imbina prin sudura in forma rectangulara.

De asemenea in calculul de rezistenta al proiectului a fost introdus cornier cu laturi inegale zincat din care s-au executat elemente de sustinere si rigidizare ale structurii metalice / pasarelei de trecere. Aceste elemente au fost realizate din cornier inegal zincat termic 50 x 30 x 4 mm.

Produsele au fost debitate la forma finala solicitata de beneficiar dupa care au fost introduse in baia de zinc topit pentru a fi acoperite cu un strat protector de zinc in vederea prevenirii aparitiei ruginii, atat pentru faptul ca este o fabrica din domeniul alimentar cat si pentru faptul ca aceasta structura metalica urmeaza sa stea intr-un mediu preponderent cu umezeala.

Vezi mai multe detalii

Profil UNP prelucat mecanic

Descriere materiale:

Astazi, clientii cauta solutii convenabile, inovatoare si rapide.

Prin produsele metalurgice manoperizate le permitem acestora sa isi realizeze proiectele. Aceste produse aduc beneficii economice si de timp clientilor nostri.

De curand un client ne-a solicitat un profil UNP laminat de 40x20x5 mm, prelucrat mecanic si zincat, pe care l-a utilizat pentru  rigidizarea blaturilor de lemn ale meselor folosite intr-un restaurant.  

Pentru acest profil  am realizat urmatoarele prelucrari :

- debitare mecanica la dimensiune.

- gaurire pe freza ( gaura ovala  )

- lamaj ( zencuire ) executat pe freza pt. ca surubul sa se ingroape in profil.                                                                       

- protectie anticoroziva : zincare.

Zincarea este o metoda eficienta de folosire a zincului pentru protejarea otelului impotriva coroziunii pentru perioade foarte lungi de timp. Rezistenta la coroziune a produselor zincate este influentata atat de tipul si grosimea stratului de zinc protector, cat si de mediu coroziv la care sunt supuse produsele. In functie de destinatia finala se alege densitatea/ grosimea stratului de zinc.

Pentru acest proiect profilul laminat U zincat, cu gauri de fixare alungite, a fost debitat la urmatoarele dimensiuni:

- 126 bare cu lungimea de 0,85 m 

- 54 bare cu lungimea de 0,66 m.

Vezi mai multe detalii

Saivan realizat din tabla zincata cutata

Descriere materiale:

Pentru a realiza o constructie zootehnica sau un depozit agricol, tabla zincata cutata reprezinta o solutie care implica costuri reduse de realizare si montaj, de asemenea permite punerea in practica rapid si asigura un nivel de calitate foarte ridicat.

H Metal a livrat tabla zincata cutata debitata la dimensiunile solicitate in proiect, astfel clientul nostru a beneficiat de avantajele economice si de timp aduse de produsele metalurgice manoperizate.

Pentru pereti s-a utilizat:

Tabla zincata cutata H31 - 0.6 x 1050 x 8000 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.6 x 1050 x 3750 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.6 x 1050 x 4000 mm

Pentru acoperis a fost folosita:

Tabla zincata cutata H31 - 0.7 x 1050 x 8200 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.7 x 1050 x 8300 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.7 x 1050 x 8500 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.7 x 1050 x 2800 mm

Avantajele utilizarii tablei zincate cutate pentru astfel de lucrari:

- rezistenta mare in timp a materialului, odata facuta inverstitia ea nu va mai trebui repetata pentru o perioada foarte lunga de timp;

- cutele materialului fac ca imbinarea bucatilor de tabla sa se faca cu mare usurinta si intr-un mod eficient. De asemenea, datorita acestui sistem special, apa nu se poate scurge pe la imbinarile tablei cutate zincate, lucru ce recomanda materialul pentru a fi utilizat la acoperisuri;

- rezistenta la coroziune datorita stratului de zinc aplicat. De asemenea, zincul ofera tablei si un aspect foarte placut putand fi utilizata nevopsita.

Vezi mai multe detalii

Cadru incercare grinda beton

Descriere materiale:

In acest cadru metalic se aseaza o grinda de beton asupra careia, cu ajutorul unei prese hidraulice, actioneaza o forta de 1000 KN creand niste marci tensiometrice. In cazul in care grinda rezista acestui test, aceasta va fi acceptata pentru folosire.

Cadru incercare grinzi beton, confectionat de H Metal, este compus din 2 stalpi, cu inaltimea de 5 m, realizati din profil Heb 400 mm, calitate otel S355 JR.

Intre cei doi stalpi a fost sudata, prin procedeul de sudura electrica cu electrozi superbaz, o grinda din europrofil HEB 400 mm.

Acest tip de profile metalice sunt destinate constructiilor metalice mari, iar forma lor speciala face ca acestea sa aiba o rezistenta sporita la greutate si eforturi mecanice.

Fiecare dintre cei doi stalpi este asezat pe o carcasa metalica inglobata in beton, din care ies niste buloane metric 30. Stalpii sunt fixati de aceste buloane cu saiba si piulita M30 cu grupa de rezistenta 8.8.

Pentru placa de baza a stalpilor am utilizat tabla neagra 40 mm, calitate S355 JR, iar guseele pentru rigidizarea stalpilor au fost executate din tabla neagra de 15 mm – S355 JR.

Clasa de calitate S355 JR se refera la otelul cu limita de curgere 355 N/mm2, cu energia de rupere minima de 27 J la +20ºC.

Imbinarea dintre placa de baza, rigidizari si stalpi a fost realizata prin sudura electrica cu electrozi superbaz.

Intregul ansamblu metalic este acoperit cu grund anticoroziv, aplicat in doua straturi.

Din aceasta structura metalica mai face parte o grinda metalica realizata din profil Heb 400 mm, cu o lungime de 7 m.

Vezi mai multe detalii

Produse metalurgice pentru hale metalice

Descriere materiale:

Din punct de vedere structural, o hala metalica are urmatoarele componente: structura de rezistenta, elementele acoperisului, contravantuirile elementelor acoperisului si peretilor, scheletul metalic al peretilor si constructiile auxiliare.

Pentru realizarea acestei hale metalice H Metal a livrat urmatoarele produse metalurgice:

Profil Ipe 300 mm x 12,1 ml, calitate S275

Teava 70 x 70 x 4 mm x 6 ml, calitate S235

Teava 40 x 40 x 3 mm x 6 ml, calitate S235

Tabla neagra 15 x 2000 x 3000 mm, calitate S235

Halele metalice industriale sunt de obicei proiectate pentru a oferi suprafete mari deschise, cu cativa stalpi structurali interni, oferind astfel o flexibilitate maxima in utilizare si libertate de miscare a utilajelor in interiorul constructiei.

In timp ce stalpii sunt elemente verticale care preiau incarcarile date de plansee, grinzi sau alte elemente care se reazama pe ei si le transmit fundatiilor, grinzile sunt  elemente de rezistenta orizontale, care preiau actiunile verticale gravitationale si le transmit elementelor de rezistenta verticale.

Pentru aceasta hala metalica stalpii si grinzile au fost executate din profile Ipe 300 mm, iar panele de sustinere panouri sandwich acoperis realizate din teava patrata 70 x 70 x 4 mm.

Din tabla neagra de 15 mm s-au executat atat talpile (flansele) pentru prinderea stalpilor in beton, cat si diverse piese tip guseu. Aceste piese au fost folosite pentru imbinarea grinzilor si stalpilor, dar si pentru consolidarea sau ranforsarea punctelor sensibile ale structurii metalice.

Tevi patrate 70 x 70 x 4 mm s-au utilizat pentru contravantuirile de legatura dintre stalpi.

Pane pentru pereti pe care sunt prinse panourile Isopan au fost realizate din teava otel 40 x 40 x 3 mm.

 In functie de destinatia constructiei (hala industriala,frigorifica,show-room,agro-zootehnica,etc), se aleg diferite tipuri de izolatii pentru acoperis si pereti, dar cele mai uzuale sunt panourile sandwich cu poliuretan sau din doua randuri de tabla ondulata intre care se pune vata minerala.

Vezi mai multe detalii

Elemente acoperis hala metalica

Descriere materiale:

In cadrul constructiilor pe structura metalica halele industriale sunt cea mai intalnita si cea mai practica metoda de construire in domeniul industrial si comercial.

O hala metalica are in componenta  structura de rezistenta, elementele acoperisului, contravantuirile elementelor acoperisului/ peretilor si scheletul metalic al peretilor/ constructiile auxiliare.

Pentru aceasta lucrare H Metal a livrat profile Ipe 240 mm, calitate S355, taiate la unghi conform cerintelor clientului.

La cerere se pot taia diferite unghiuri pe fierastraul mecanic cu banda.

Astfel de piese se pot utiliza pentru diverse structuri metalice si parti componente, elemente de acoperis, stalpi si cadre metalice.

De asemenea, piesele metalice pot fi sablate si zincate.

Vezi mai multe detalii

Garduri realizate din panouri bordurate

Descriere materiale:

Materiile prime folosite la fabricarea elementelor componente sunt fabricate din materiale de calitate superioara.

1. GARD PANOURI BORDURATE H=2,0 M+SARMA GHIMPATA

Panou gard bordurat zincat 4,00 x 2000 x 2500 mm – 212 buc

Stalp de gard zincat 60 x 40 x 1,5 x 3000 mm. 2500 mm drept si 500 mm inclinat sudat cu 3 inele de prindere sarma ghimpata zincata – 213 buc

Set prindere panou antifurt M 8 x 80 mm – 639 set

Sarma ghimpata zincata 2,20 / 2,00 mm / 100 metri – 16 role  

 

2. GARD PANOURI BORDURATE H=2,0 M+SARMA GHIMPATA

Panou gard bordurat vopsit verde 3,50 x 2000 x 2500 mm, debitat la 1000 x 2500 mm – 22 buc

Stalp de gard vopsit verde 40 x 40 x 2,00 x 1000mm, cu talpa sudata din tabla 8,00 x 100 x 200 mm si 4 gauri prindere pe colturi, inclusiv capace – 45 buc

Set prindere panou antifurt M – 88 set

Gardul este o constructie care are rolul de a impiedica patrunderea persoanelor straine intr-un spatiu sau de a face o delimitare.  

Sistemul de gard cu panou bordurat zincat este recomandat atat pentru realizarea imprejmuirii spatiilor rezidentiale, curti, gradini, terenuri sportive ori cu alte destinatii, cat si pentru delimitarea diverselor suprafete agricole, viticole, pomicole, zootehnice, sere, solaria, parcuri, service si spalatorii auto etc.

Vezi mai multe detalii

Structura pentru acoperis realizata cu profile hea

Descriere materiale:

H Metal furnizeaza profile metalurgice si pentru proiecte externe. De-a lungul timpului am avut colaborari foarte bune cu partenerii din strainatate.

In acest proiect s-a realizat o confectie metalica din profile HEA - structura metalica sustinere acoperis.

Acoperisul s-a realizat peste structura existenta din prefabricate beton, avand ca utilitate "spatii depozitare".  

Profilele au fost manoperizate in Romania si apoi au fost transportate in vederea montajului in Germania.

Suprafata totala a proiectului a fost de 2,980 M2.

Produsele livrate de compania noastra:

HEA 100 calitate S275JR - 7 buc de 12.1 m 

HEA 120 caitate S275JR – 14 buc de  12.1 m  

HEA 120 calitate S275JR – 4 buc de 12.1 m  

HEA 160 calitate S275JO – 7 buc de 12.1 m

HEA 160 calitate S275JO – 3 buc de 12.1 m  

HEA 160 calitate S275JR – 21 buc de 12.1 m

HEA 220 calitate S275JO – 42 buc de 12.1 m 

HEA 240 calitate S275JO – 7 buc de 12.1 m

CORNIER 50x50x5 mm calitate S235J2 – 30 buc la 12 m  

CORNIER 60x60x6 mm calitate S275JR – 40 buc la 12 m 

Vezi mai multe detalii

Vous voulez construire avec nous?

Descriere materiale:

Cu materiale livrate de H Metal s-a construit in Nanterre / FRANTA un sistem de acoperisuri pentru spatii de depozitare. Acest proiect a presupus realizarea de trape culisante cu actionare electrica  pentru a acoperirea in conditii optime a spatiilor de depozitare dar si descoperirea lor la nevoie, aproape totala, prin suprapunerea trapelor. Suprafata totala care a fost acoperita este de 1380 metri patrati.

In vederea diminuarii pierderilor ce ar fi rezultat ca urmare a utilizarii produselor in lungimile standard de fabricatie, unele din produse s-au fabricat la lungimi atipice, conform proiectului. Dat fiind ca in cadrul proiectului imbinarile arcelor prin sudura a fost interzisa, singura varianta ar fi fost utilizarea de teava standard lungime 12 metri din care sa se debiteze partea de 9 metri necesara proiectului, restul de 3 metri devenind astfel pierdere. Datorita parteneriatelor foarte bune ce le avem cu diversi producatori am reusit ca in scurt timp sa fabricam si livram aceasta teava, diminuand astfel pierderea de cca 33% ce ar fi rezultat prin folosirea de lungimi standard.

In cadrul acestui proiect s-au livrat urmatoarele materiale:

Teava otel profil rectangular 60 x 40 x 3,00 x 9000 mm, calitate S235, teava ce a fost curbata si din care s-au realizat arcele de sustinere

Teava otel profil rectangular 60 x 40 x 3,00 x 12000 mm, calitate S235

Teava otel profil rectangular 80 x 40 x 3,00 x 6000 mm, calitate S235

Teava otel profil patrat 40 x 40 x 3,00 x 6000 mm, calitate S235

Teava otel profil patrat 20 x 20 x 1,50 x 6000 mm, calitate S235

Cornier laminat 50 x 50 x 5,00 x 6000 mm, calitate S235

Cornier laminat 100 x 100 x 10,00 x 12000 mm, calitate S235

Profil metal IPE 180 x 12100 mm, calitate S275

Profil metal HEA 200 x 12100 mm, calitate S275

 

Suntem mandri de participarea noastra la acest proiect extern, suntem mandri cand clientii nostri aleg sa lucreze cu noi pentru ca „le usuram munca”, acest lucru insemnand, produse atipice, livrari rapide, calitatea produselor, etc.

Vezi mai multe detalii

Pagina urmatoare »