Referințe

Conducte pentru trasee bitum

Descriere materiale:

Strabag este una din principalele companii de constructii din Europa si lider de piata in Europa Centrala si de Est. Activeaza pe piata romaneasca incepand cu anul 1991 si opereaza in toate sectoarele de constructii, in special Infrastructura de Transport, Constructii si segmente de Inginerie Civila,  precum si in proiecte de constructii in domeniul mediului.

Pentru una dintre lucrarile companiei am livrat tevi trase, vane  si flanse.

Conductele furnizate de catre H Metal au fost folosite la trasee de bitum – teava trasa de 89 mm  si manta pentru curgerea uleiului de incalzire - teava trasa de 114 mm. Materialul s-a prezentat in conditii bune, cu o sudabilitate remarcabila.

Vanele cu inchidere manuala au fost montate pe aceleasi tevi si sunt utilizate la inchiderea / deschiderea circuitelor de bitum.

Cel mai mare avantaj al tevilor din otel fara sudura este capacitatea lor crescuta de a rezista presiunii, fiind la fel de rezistenta pe intreaga circumferinta a conductei.

De asemenea, este mult mai usor de a determina calcule de presiune fara a fi necesar sa fie luata in considerare calitatea sudurii.   Un avantaj suplimentar al tevilor fara sudura este că ele functioneaza bine în conditii dure, ceea ce inseamna ca ele pot fi utilizate in medii foarte reci sau calde.

Vezi mai multe detalii

Teava zincata pentru structura metalica depozit frigorific

Descriere materiale:

H Metal a livrat teava zincata pentru realizarea structurii metalice a unui depozit frigorific. Acest depozit apartine Sanlacta, o unitate moderna de prelucrare a laptelui.

Constructiile din domeniu alimentar presupun conditii igienice riguroase.

Indiferent de capacitate, fabricile de procesare a laptelui trebuie să fie astfel proiectate pentru a respecta principiile generale privind depozitele de lapte și produse lactate.

Fiecare spatiu tehnologic si de depozitare din fabrica de procesare a laptelui este dotat cu instalatii frigorifice si sisteme de ventilatie si de improspatare a aerului in scopul asigurarii unui microclimat (temperatura, umiditate, ventilatie) optim, atat pentru produse, cat si pentru personalul lucrator.

Pentru aceasta structura metalica am livrat:

Teava zincata 80x80x2 mm

Teava zincata 80x40x2 mm

Teava zincata 60x60x2 mm

In timpul procesului de zincare se asigura formarea unei bariere uniforme, in consecinta, rezistenta naturala la coroziune a zincului ofera otelului o protectie pe termen lung in diverse conditii de mediu.

Vezi mai multe detalii

Executie profil ambutisat din tabla zincata

Descriere materiale:

Profil tabla zincata 2 mm ambutisat, dimensiuni de executie 30x100x110x15x45 mm.

Acest profil  a fost realizat, pentru unul dintre clientii nostrii, fiind utilizat la etansarea unui atic (imbinarea intre acoperis si perete).

Profilul a fost realizat din tabla zincata, indoita pe abkant (indoire prin ambutisare) avand un numar de 4 indoiri la 90 de grade.

Tabla zincata este o tabla din otel carbon acoperita cu zinc pe ambele parti. Acoperirerea cu zinc actioneaza ca o bariera de sacrificiu, protejand metalul de baza aflat sub stratul de zinc.

Clientul ne-a trimis initial o schita de mana in care erau specificate dimensiunea profilului si grosimea materialului.

Dupa vizualizarea schitei si o discutie preliminara cu clientul am realizat de ce are nevoie. Pasul urmator a fost bugetarea profilului, am facut oferta de pret iar dupa efectuarea platii am lansat comanda in executie.

Prin ambutisare se pot realiza profile cunoscute cum ar fi: corniere cu laturi egale sau inegale, profile U, profile C, profile Z, avand diverse dimensiuni ale bazei si aripilor. De asemenea prin ambutisare se pot realiza diferite tipuri de profile atipice, in afara standardelor ca forma si dimensiuni cat si diverse piese / semifabricate.

Vezi mai multe detalii

Otel rotund frezat

Descriere materiale:

H Metal livreaza produse metalurgice manoperizate care aduc beneficii economice si de timp clientilor nostrii.

O astfel de cerere am primit pentru otel rotund laminat 45mm S355J2 ( frezat conform solicitarii ) – 10 bucati x 240 mm. 

Acest produs, livrat de H Metal, a fost utilizat in domeniul designului de produs, pentru un proiect de cercetare privind realizarea unor componente care alcatuiesc grupurile sanitare publice.

 

Frezarea este operatia de prelucrare mecanica prin aschiere pe masini unelte de frezat, cu scule numite freze.

Freza este o scula aschietoare cu mai multe muchii aschietoare pentru prelucrarea suprafetelor prin doua miscari simultane:

- miscarea de rotatie in jurul axei proprii;

- miscarea de avans.

Pentru realizare acestui otel rotund frezat  am utilizat o masina de prelucrat prin frezare CNC  (comanda numerica controlata). Operatiunea de frezare in adancime consta in aschierea metalelor in adancime pana la lungimea si diametrul dorit.

Otel rotund are o gama variata de aplicatii fiind utilizat pentru: constructii metalice, axe metalice, executie de piese, fabricare de scule, realizare de elemente decorative, diverse parti utilaje, unelte agricole, echipamente de transport, executie de buloane filetate.

Vezi mai multe detalii

Livrare platbanda la dimensiuni atipice

Descriere materiale:

Livram rapid produse metalurgice din gama uzuala sau atipice, oriunde in tara.  

Un colaborator ne-a solicitat sa-i livram pentru realizarea unui prototip 12 metri platbanda otel 165 x 60 mm.

Livrarea aceasta contine:   Platbanda metalica 165 x 60 x 6000 mm – 2 bare x 6 metri Calitate otel S235JR

Dat fiind ca aceasta dimensiune nu exista ca si produs in nomenclatorul uzual de fabricatie al producatorilor, am convenit de comun acord sa realizam acest produs din tabla groasa de 60 mm.

Astfel am debitat cu oxigaz pe lungime de 6 metri doua fasii de tabla late de cate 165 mm asa cum avea nevoie clientul nostru.

Debitarea cu oxigaz s-a facut conform EN ISO 9013

Toleranta de debitare este de -/+ 2 mm.

Avand in vedere ca tabla este foarte groasa (60 mm) si nu se poate debita cu oxigaz dintr-o singura trecere fara sa se deformeze am lasat din 1,5 metri in 1,5 metri cate o puntita, inclusiv la capete, pentru a preveni inconvoierea / deformarea tablei. Dupa ce sa taiat pe toata lungimea s-a revenit la locul puntitelor si s-au indepartat si acestea. In zona puntitelor 5 la numar (2 pe capete si 3 pe mijloc), dupa indepartarea acestora raman niste forme de ciupituri rotunde de cca 3-4 mm.  

Pe langa acest produs executat special am mai incarcat/livrat pentru acelasi proiect:   ·         

Teava patrata otel sudata longitudinal 100 x 100 x 3 x 6000 mm, calitate S235JRH – 24 metri 

Teava patrata otel sudata longitudinal 120 x 120 x 3 x 6000 mm, calitate S235JRH– 6 metri 

Platbanda laminata la cald din otel 60 x 40 x 6000 mm, calitate S355J2 – 24 metri

Europrofil metalic laminat HEB 140 mm x 12100 mm, calitate S275JR – 12,1 metri

Profil metal laminat INP (IPN) 300 mm x 12100 mm, calitate S275JR – 12,1 metri  

Asteptam provocarile dumneavoastra!

Vezi mai multe detalii

Produse zincate manoperizate pentru pasarela

Descriere materiale:

Otelul este un metal extrem de versatil, care joaca un rol important in viata noastra moderna, fiind utilizat de la constructia cladirilor la realizarea sistemelor de transport. Desi prezinta multe beneficii, un dezavantaj al otelului este acela ca  sub actiunea umezelii, a oxigenului si a sarurilor acesta poate fi afectat de coroziune.  Zincarea reprezinta una dintre metodele cele mai bune de combatere a fenomenului de coroziune a metalelor.

H  Metal a livrat astfel de produse zincate pentru o fabrica de lapte. Aici s-a luat decizia executiei unei pasarele de trecere (pod tehnic) pentru a permite accesul dintr-un loc in altul peste instalatiile existente pentru a usura accesul in zone unde in mod normal ar fi trebuit sa fie sarite instalatiile existente.

Astfel s-a executat un proiect de realizare a acestui pod tehnic pentru care ne-au fost solicitate tevi rectangulare zincate si corniere zincate.

Proiectantul a decis ca ramele / cadrele de sustinere ale gratarelor zincate sa fie executate din teava rectangulara zincata 60 x 40 x 3 mm, teava zincata taiata la unghi de 45 grade pentru a se imbina prin sudura in forma rectangulara.

De asemenea in calculul de rezistenta al proiectului a fost introdus cornier cu laturi inegale zincat din care s-au executat elemente de sustinere si rigidizare ale structurii metalice / pasarelei de trecere. Aceste elemente au fost realizate din cornier inegal zincat termic 50 x 30 x 4 mm.

Produsele au fost debitate la forma finala solicitata de beneficiar dupa care au fost introduse in baia de zinc topit pentru a fi acoperite cu un strat protector de zinc in vederea prevenirii aparitiei ruginii, atat pentru faptul ca este o fabrica din domeniul alimentar cat si pentru faptul ca aceasta structura metalica urmeaza sa stea intr-un mediu preponderent cu umezeala.

Vezi mai multe detalii

Profil UNP prelucat mecanic

Descriere materiale:

Astazi, clientii cauta solutii convenabile, inovatoare si rapide.

Prin produsele metalurgice manoperizate le permitem acestora sa isi realizeze proiectele. Aceste produse aduc beneficii economice si de timp clientilor nostri.

De curand un client ne-a solicitat un profil UNP laminat de 40x20x5 mm, prelucrat mecanic si zincat, pe care l-a utilizat pentru  rigidizarea blaturilor de lemn ale meselor folosite intr-un restaurant.  

Pentru acest profil  am realizat urmatoarele prelucrari :

- debitare mecanica la dimensiune.

- gaurire pe freza ( gaura ovala  )

- lamaj ( zencuire ) executat pe freza pt. ca surubul sa se ingroape in profil.                                                                       

- protectie anticoroziva : zincare.

Zincarea este o metoda eficienta de folosire a zincului pentru protejarea otelului impotriva coroziunii pentru perioade foarte lungi de timp. Rezistenta la coroziune a produselor zincate este influentata atat de tipul si grosimea stratului de zinc protector, cat si de mediu coroziv la care sunt supuse produsele. In functie de destinatia finala se alege densitatea/ grosimea stratului de zinc.

Pentru acest proiect profilul laminat U zincat, cu gauri de fixare alungite, a fost debitat la urmatoarele dimensiuni:

- 126 bare cu lungimea de 0,85 m 

- 54 bare cu lungimea de 0,66 m.

Vezi mai multe detalii

Saivan realizat din tabla zincata cutata

Descriere materiale:

Pentru a realiza o constructie zootehnica sau un depozit agricol, tabla zincata cutata reprezinta o solutie care implica costuri reduse de realizare si montaj, de asemenea permite punerea in practica rapid si asigura un nivel de calitate foarte ridicat.

H Metal a livrat tabla zincata cutata debitata la dimensiunile solicitate in proiect, astfel clientul nostru a beneficiat de avantajele economice si de timp aduse de produsele metalurgice manoperizate.

Pentru pereti s-a utilizat:

Tabla zincata cutata H31 - 0.6 x 1050 x 8000 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.6 x 1050 x 3750 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.6 x 1050 x 4000 mm

Pentru acoperis a fost folosita:

Tabla zincata cutata H31 - 0.7 x 1050 x 8200 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.7 x 1050 x 8300 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.7 x 1050 x 8500 mm

Tabla zincata cutata H31 - 0.7 x 1050 x 2800 mm

Avantajele utilizarii tablei zincate cutate pentru astfel de lucrari:

- rezistenta mare in timp a materialului, odata facuta inverstitia ea nu va mai trebui repetata pentru o perioada foarte lunga de timp;

- cutele materialului fac ca imbinarea bucatilor de tabla sa se faca cu mare usurinta si intr-un mod eficient. De asemenea, datorita acestui sistem special, apa nu se poate scurge pe la imbinarile tablei cutate zincate, lucru ce recomanda materialul pentru a fi utilizat la acoperisuri;

- rezistenta la coroziune datorita stratului de zinc aplicat. De asemenea, zincul ofera tablei si un aspect foarte placut putand fi utilizata nevopsita.

Vezi mai multe detalii

Cadru incercare grinda beton

Descriere materiale:

In acest cadru metalic se aseaza o grinda de beton asupra careia, cu ajutorul unei prese hidraulice, actioneaza o forta de 1000 KN creand niste marci tensiometrice. In cazul in care grinda rezista acestui test, aceasta va fi acceptata pentru folosire.

Cadru incercare grinzi beton, confectionat de H Metal, este compus din 2 stalpi, cu inaltimea de 5 m, realizati din profil Heb 400 mm, calitate otel S355 JR.

Intre cei doi stalpi a fost sudata, prin procedeul de sudura electrica cu electrozi superbaz, o grinda din europrofil HEB 400 mm.

Acest tip de profile metalice sunt destinate constructiilor metalice mari, iar forma lor speciala face ca acestea sa aiba o rezistenta sporita la greutate si eforturi mecanice.

Fiecare dintre cei doi stalpi este asezat pe o carcasa metalica inglobata in beton, din care ies niste buloane metric 30. Stalpii sunt fixati de aceste buloane cu saiba si piulita M30 cu grupa de rezistenta 8.8.

Pentru placa de baza a stalpilor am utilizat tabla neagra 40 mm, calitate S355 JR, iar guseele pentru rigidizarea stalpilor au fost executate din tabla neagra de 15 mm – S355 JR.

Clasa de calitate S355 JR se refera la otelul cu limita de curgere 355 N/mm2, cu energia de rupere minima de 27 J la +20ºC.

Imbinarea dintre placa de baza, rigidizari si stalpi a fost realizata prin sudura electrica cu electrozi superbaz.

Intregul ansamblu metalic este acoperit cu grund anticoroziv, aplicat in doua straturi.

Din aceasta structura metalica mai face parte o grinda metalica realizata din profil Heb 400 mm, cu o lungime de 7 m.

Vezi mai multe detalii

Produse metalurgice pentru hale metalice

Descriere materiale:

Din punct de vedere structural, o hala metalica are urmatoarele componente: structura de rezistenta, elementele acoperisului, contravantuirile elementelor acoperisului si peretilor, scheletul metalic al peretilor si constructiile auxiliare.

Pentru realizarea acestei hale metalice H Metal a livrat urmatoarele produse metalurgice:

Profil Ipe 300 mm x 12,1 ml, calitate S275

Teava 70 x 70 x 4 mm x 6 ml, calitate S235

Teava 40 x 40 x 3 mm x 6 ml, calitate S235

Tabla neagra 15 x 2000 x 3000 mm, calitate S235

Halele metalice industriale sunt de obicei proiectate pentru a oferi suprafete mari deschise, cu cativa stalpi structurali interni, oferind astfel o flexibilitate maxima in utilizare si libertate de miscare a utilajelor in interiorul constructiei.

In timp ce stalpii sunt elemente verticale care preiau incarcarile date de plansee, grinzi sau alte elemente care se reazama pe ei si le transmit fundatiilor, grinzile sunt  elemente de rezistenta orizontale, care preiau actiunile verticale gravitationale si le transmit elementelor de rezistenta verticale.

Pentru aceasta hala metalica stalpii si grinzile au fost executate din profile Ipe 300 mm, iar panele de sustinere panouri sandwich acoperis realizate din teava patrata 70 x 70 x 4 mm.

Din tabla neagra de 15 mm s-au executat atat talpile (flansele) pentru prinderea stalpilor in beton, cat si diverse piese tip guseu. Aceste piese au fost folosite pentru imbinarea grinzilor si stalpilor, dar si pentru consolidarea sau ranforsarea punctelor sensibile ale structurii metalice.

Tevi patrate 70 x 70 x 4 mm s-au utilizat pentru contravantuirile de legatura dintre stalpi.

Pane pentru pereti pe care sunt prinse panourile Isopan au fost realizate din teava otel 40 x 40 x 3 mm.

 In functie de destinatia constructiei (hala industriala,frigorifica,show-room,agro-zootehnica,etc), se aleg diferite tipuri de izolatii pentru acoperis si pereti, dar cele mai uzuale sunt panourile sandwich cu poliuretan sau din doua randuri de tabla ondulata intre care se pune vata minerala.

Vezi mai multe detalii

Pagina urmatoare »