Referințe

Tabla neagra pentru placare banc de lucru

Descriere materiale: Datorita faptului ca tabla neagra se numara printre materialele de constructie versatile, aceasta isi gaseste cu usurinta intrebuintarea intr-o gama larga de proiecte.  Unul dintre clientii nostri a utilizat-o pentru a placa un banc de lucru in atelierul pe care il are. Material livrat de H Metal pentru acesta lucrare: tabla neagra 5 x 1500 x 1000 mm. Principala calitate pe care o are tabla neagra din otel este rezistenta foarte buna. Aceasta rezistenta se datoreaza procesul de productie, dar mai exact etapei de laminare la cald,  la care este supus otelul inainte de a ajunge la forma sa finala. Tabla neagra din otel este un material foarte flexibil si, foarte important, nu este casant. Aceste caracteristici fac ca acest produs sa fie apreciat la scara larga.

Vezi mai multe detalii

Grinzi de ridicare realizate din produse metalurgice

Descriere materiale: Grinzile de ridicare sunt dispozitive utilizate pentru manipularea produselor de dimensiuni mari, impreuna cu ajutorul carligelor si lanturilor de ridicare. Acestea sunt folosite in fabricile de produse laminate si tevi, precum si in depozitele de tevi si produse laminate. Cu ajutorul acestor sisteme de manipulare nu apar deformatii ale produselor manevrate. Colaborarea buna pe care o avem cu Prolift, una dintre cele mai complete marci din România in ceea ce priveste sistemele de ridicare, s-a concretizat cu o noua comanda.   H Metal a livrat urmatoarele produse metalurgice:   * profil Hea 450 mm utilizat pentru a realiza grinda 64 tone, lungime 7,2 metri; * profil Hea 300 mm folosit pentru a realiza grinzi de ridicare 5 tone, lungimi 4 si 8 metri; * teava 250 x 150 x 8 mm utilizata pentru a realiza grinda 4 tone, lungime 6 metri; * teava 260 x 180 x 8 mm folosita pentru a realiza grinda 6 tone, lungime 6 metri; Tehnica ridicarii reprezinta un domeniu in care siguranta reprezinta principalele standarde de desfasurare a activitatii, iar utilizarea unor materiale de cea mai buna calitate este obligatorie.

Vezi mai multe detalii

Carlig tip C de ridicare realizat din profil Heb 220

Descriere materiale: Prolift este una dintre cele mai complete marci din România in ceea ce priveste sistemele de ridicare. Produsele distribuite si/sau fabricate de acestia au toate agrementele sau certificatele pentru a putea fi folosite în domeniul maritim, industrial, al construcțiilor civile sau industriale. Una dintre comenzile Prolift catre H Metal a fost pentru profile Heb 220 mm. Aceste profile au fost folosite pentru realizarea unor carlige tip C 5 tone. Profilul HEB are o arie larga de folosire si in constructia a diverse elemente metalice. Forma speciala face ca europrofilele HEB sa aiba o rezistenta sporita la greutate si eforturi mecanice. Carligele tip C sunt utilizate pentru ridicarea si transportarea pieselor cilindrice grele cum ar fi: rulouri de tabla,  bobine de sarma, rulouri de hartie etc. Se pot confectiona conform solicitarii clientului - dimensiuni si sarcini de lucru particularizate. Tehnica ridicarii reprezinta un domeniu in care siguranta reprezinta principalele standarde de desfasurare a activitatii, iar utilizarea unor materiale de cea mai buna calitate este obligatorie.

Vezi mai multe detalii

Produse metalurgice pentru unitate procesare cereale

Descriere materiale: Produsele comercializate de H Metal sunt utilizate intr-o gama larga de aplicatii in domeniul constructiilor si cel industrial, in agricultura, mediul inconjurator, comercial si social. Un procent considerabil din clientii nostrii este constituit din firmele care construiesc hale metalice, spatii de productie, spatii de depozitare, garaje pentru utilaje, utilaje agricole pentru piata interna si/sau export, firme de confectii metalice care executa produse metalice industriale, etc. Fara o integrare a productiei, agricultorilor le este tot mai dificil sa reziste pe o piata in care procesarea devine conditie de baza pentru profilul agricol. Integrarea activitatilor de productie este esentiala deoarece permite controlul permanent al calitatii produsului si respectarea standardelor in domeniu. Fabricile de nutreturi combinate (FNC), care proceseaza materii prime agricole cresc considerabil va­loa­rea cerealelor pe care le pro­ceseaza si le trimit sub for­ma de hrana in fermele de porci si pasari de pe piata lo­cala. Materialele livrate de H Metal, pentru o astfel de lucrare, au fost utilizate pentru a realiza: structura metalica pentru groapa de colectare,structura depozitelor si hala de procesare. Pentru aceasta lucrare am furnizat urmatoarele materiale: Platbanda otel calitate S235JR, dimensiuni:  400 x 15 mm; 100 x 8 mm; 90 x 8 mm; 180 x 10 mm; 80 x 8 mm; 70 x 10 mm; 400 x 10 mm; 200 x 8 mm; 130 x 8 mm; 160 x 10 mm; 300 x 8 mm; 140 x 8 mm; 40 x 5 mm  Tabla neagra 10 x 2000 x 6000 mm, calitate otel S235JR Tabla neagra 10 x 1500 x 3000 mm, calitate otel S235JR  Profile Ipe  400 mm, calitate otel  S355J2  Profile Ipe  800 mm, calitate otel  S355J2  Otel rotund, calitate S235JR, fi 20 mm  Otel rotund, calitate S355J2, fi 32 mm

Vezi mai multe detalii

Conducte pentru trasee bitum

Descriere materiale: Strabag este una din principalele companii de constructii din Europa si lider de piata in Europa Centrala si de Est. Activeaza pe piata romaneasca incepand cu anul 1991 si opereaza in toate sectoarele de constructii, in special Infrastructura de Transport, Constructii si segmente de Inginerie Civila,  precum si in proiecte de constructii in domeniul mediului. Pentru una dintre lucrarile companiei am livrat tevi trase, vane  si flanse. Conductele furnizate de catre H Metal au fost folosite la trasee de bitum – teava trasa de 89 mm  si manta pentru curgerea uleiului de incalzire - teava trasa de 114 mm. Materialul s-a prezentat in conditii bune, cu o sudabilitate remarcabila. Vanele cu inchidere manuala au fost montate pe aceleasi tevi si sunt utilizate la inchiderea / deschiderea circuitelor de bitum. Cel mai mare avantaj al tevilor din otel fara sudura este capacitatea lor crescuta de a rezista presiunii, fiind la fel de rezistenta pe intreaga circumferinta a conductei. De asemenea, este mult mai usor de a determina calcule de presiune fara a fi necesar sa fie luata in considerare calitatea sudurii.   Un avantaj suplimentar al tevilor fara sudura este că ele functioneaza bine în conditii dure, ceea ce inseamna ca ele pot fi utilizate in medii foarte reci sau calde.

Vezi mai multe detalii

Teava zincata pentru structura metalica depozit frigorific

Descriere materiale: H Metal a livrat teava zincata pentru realizarea structurii metalice a unui depozit frigorific. Acest depozit apartine Sanlacta, o unitate moderna de prelucrare a laptelui. Constructiile din domeniu alimentar presupun conditii igienice riguroase. Indiferent de capacitate, fabricile de procesare a laptelui trebuie să fie astfel proiectate pentru a respecta principiile generale privind depozitele de lapte și produse lactate. Fiecare spatiu tehnologic si de depozitare din fabrica de procesare a laptelui este dotat cu instalatii frigorifice si sisteme de ventilatie si de improspatare a aerului in scopul asigurarii unui microclimat (temperatura, umiditate, ventilatie) optim, atat pentru produse, cat si pentru personalul lucrator. Pentru aceasta structura metalica am livrat: Teava zincata 80x80x2 mm Teava zincata 80x40x2 mm Teava zincata 60x60x2 mm In timpul procesului de zincare se asigura formarea unei bariere uniforme, in consecinta, rezistenta naturala la coroziune a zincului ofera otelului o protectie pe termen lung in diverse conditii de mediu.

Vezi mai multe detalii

Executie profil ambutisat din tabla zincata

Descriere materiale: Profil tabla zincata 2 mm ambutisat, dimensiuni de executie 30x100x110x15x45 mm. Acest profil  a fost realizat, pentru unul dintre clientii nostrii, fiind utilizat la etansarea unui atic (imbinarea intre acoperis si perete). Profilul a fost realizat din tabla zincata, indoita pe abkant (indoire prin ambutisare) avand un numar de 4 indoiri la 90 de grade. Tabla zincata este o tabla din otel carbon acoperita cu zinc pe ambele parti. Acoperirerea cu zinc actioneaza ca o bariera de sacrificiu, protejand metalul de baza aflat sub stratul de zinc. Clientul ne-a trimis initial o schita de mana in care erau specificate dimensiunea profilului si grosimea materialului. Dupa vizualizarea schitei si o discutie preliminara cu clientul am realizat de ce are nevoie. Pasul urmator a fost bugetarea profilului, am facut oferta de pret iar dupa efectuarea platii am lansat comanda in executie. Prin ambutisare se pot realiza profile cunoscute cum ar fi: corniere cu laturi egale sau inegale, profile U, profile C, profile Z, avand diverse dimensiuni ale bazei si aripilor. De asemenea prin ambutisare se pot realiza diferite tipuri de profile atipice, in afara standardelor ca forma si dimensiuni cat si diverse piese / semifabricate.

Vezi mai multe detalii

Otel rotund frezat

Descriere materiale: H Metal livreaza produse metalurgice manoperizate care aduc beneficii economice si de timp clientilor nostrii. O astfel de cerere am primit pentru otel rotund laminat 45mm S355J2 ( frezat conform solicitarii ) – 10 bucati x 240 mm.  Acest produs, livrat de H Metal, a fost utilizat in domeniul designului de produs, pentru un proiect de cercetare privind realizarea unor componente care alcatuiesc grupurile sanitare publice.   Frezarea este operatia de prelucrare mecanica prin aschiere pe masini unelte de frezat, cu scule numite freze. Freza este o scula aschietoare cu mai multe muchii aschietoare pentru prelucrarea suprafetelor prin doua miscari simultane: - miscarea de rotatie in jurul axei proprii; - miscarea de avans. Pentru realizare acestui otel rotund frezat  am utilizat o masina de prelucrat prin frezare CNC  (comanda numerica controlata). Operatiunea de frezare in adancime consta in aschierea metalelor in adancime pana la lungimea si diametrul dorit. Otel rotund are o gama variata de aplicatii fiind utilizat pentru: constructii metalice, axe metalice, executie de piese, fabricare de scule, realizare de elemente decorative, diverse parti utilaje, unelte agricole, echipamente de transport, executie de buloane filetate.

Vezi mai multe detalii

Livrare platbanda la dimensiuni atipice

Descriere materiale: Livram rapid produse metalurgice din gama uzuala sau atipice, oriunde in tara.   Un colaborator ne-a solicitat sa-i livram pentru realizarea unui prototip 12 metri platbanda otel 165 x 60 mm. Livrarea aceasta contine:   Platbanda metalica 165 x 60 x 6000 mm – 2 bare x 6 metri Calitate otel S235JR Dat fiind ca aceasta dimensiune nu exista ca si produs in nomenclatorul uzual de fabricatie al producatorilor, am convenit de comun acord sa realizam acest produs din tabla groasa de 60 mm. Astfel am debitat cu oxigaz pe lungime de 6 metri doua fasii de tabla late de cate 165 mm asa cum avea nevoie clientul nostru. Debitarea cu oxigaz s-a facut conform EN ISO 9013 Toleranta de debitare este de -/+ 2 mm. Avand in vedere ca tabla este foarte groasa (60 mm) si nu se poate debita cu oxigaz dintr-o singura trecere fara sa se deformeze am lasat din 1,5 metri in 1,5 metri cate o puntita, inclusiv la capete, pentru a preveni inconvoierea / deformarea tablei. Dupa ce sa taiat pe toata lungimea s-a revenit la locul puntitelor si s-au indepartat si acestea. In zona puntitelor 5 la numar (2 pe capete si 3 pe mijloc), dupa indepartarea acestora raman niste forme de ciupituri rotunde de cca 3-4 mm.   Pe langa acest produs executat special am mai incarcat/livrat pentru acelasi proiect:   ·          Teava patrata otel sudata longitudinal 100 x 100 x 3 x 6000 mm, calitate S235JRH – 24 metri  Teava patrata otel sudata longitudinal 120 x 120 x 3 x 6000 mm, calitate S235JRH– 6 metri  Platbanda laminata la cald din otel 60 x 40 x 6000 mm, calitate S355J2 – 24 metri Europrofil metalic laminat HEB 140 mm x 12100 mm, calitate S275JR – 12,1 metri Profil metal laminat INP (IPN) 300 mm x 12100 mm, calitate S275JR – 12,1 metri   Asteptam provocarile dumneavoastra!

Vezi mai multe detalii

Produse zincate manoperizate pentru pasarela

Descriere materiale: Otelul este un metal extrem de versatil, care joaca un rol important in viata noastra moderna, fiind utilizat de la constructia cladirilor la realizarea sistemelor de transport. Desi prezinta multe beneficii, un dezavantaj al otelului este acela ca  sub actiunea umezelii, a oxigenului si a sarurilor acesta poate fi afectat de coroziune.  Zincarea reprezinta una dintre metodele cele mai bune de combatere a fenomenului de coroziune a metalelor. H  Metal a livrat astfel de produse zincate pentru o fabrica de lapte. Aici s-a luat decizia executiei unei pasarele de trecere (pod tehnic) pentru a permite accesul dintr-un loc in altul peste instalatiile existente pentru a usura accesul in zone unde in mod normal ar fi trebuit sa fie sarite instalatiile existente. Astfel s-a executat un proiect de realizare a acestui pod tehnic pentru care ne-au fost solicitate tevi rectangulare zincate si corniere zincate. Proiectantul a decis ca ramele / cadrele de sustinere ale gratarelor zincate sa fie executate din teava rectangulara zincata 60 x 40 x 3 mm, teava zincata taiata la unghi de 45 grade pentru a se imbina prin sudura in forma rectangulara. De asemenea in calculul de rezistenta al proiectului a fost introdus cornier cu laturi inegale zincat din care s-au executat elemente de sustinere si rigidizare ale structurii metalice / pasarelei de trecere. Aceste elemente au fost realizate din cornier inegal zincat termic 50 x 30 x 4 mm. Produsele au fost debitate la forma finala solicitata de beneficiar dupa care au fost introduse in baia de zinc topit pentru a fi acoperite cu un strat protector de zinc in vederea prevenirii aparitiei ruginii, atat pentru faptul ca este o fabrica din domeniul alimentar cat si pentru faptul ca aceasta structura metalica urmeaza sa stea intr-un mediu preponderent cu umezeala.

Vezi mai multe detalii

Pagina urmatoare »