Aeroportul Jewel Changi din Singapore

Aeroportul Jewel Changi din Singapore realizat cu ajutorul otelului, intre 2014 si 2019, este o destinatie multidimensionala. Proiectantii au reimaginat aeroportul modern astfel incat acesta sa se distinga detasat in peisajul aeroporturilor globale.

Sursa foto en.wikipedia.org

Zone de shopping, de tranzit si de luat masa sunt inconjurate de vegetatie luxurianta, oferind o experienta inedita calatorului. Tot ansamblul este fundamental diferit de ceea ce asociem spatiului generic aeroportuar.

Doua elemente esentiale, o cascada si o padure, au transformat aeroportul Jewel Changi din Singapore intr-o destinatie in sine.

Inspirata de ploile frecvente din Singapore, HSBC Rain Vortex este cea mai inalta cascada artificiala, avand 40 de metri inaltime. Apa curge, . aproape 38.000 de litri de apă pe minut, printr-un oculus situat in acoperisul cladirii. Noaptea cascada devine un spectacol de lumini si sunete.

Shiseido Forest Valley (Valea Padurii Shiseido) reuneste o vasta colectie de plante integrate in spatiile de gradina. Peste 120 de specii de plante mari si 900 de copaci completeaza acest spatiu magnific.

Sursa foto safdiearchitects.com/

Aeroportul Jewel Changi din Singapore – elemente structurale.

Forma cladirii se potriveste nevoii programatice de conexiuni multiple in cadrul aeroportului.

Incoronat cu un acoperis complex din otel si sticla, constructia aeroportului Jewel Changi a beneficiat de cele mai sofisticate tehnologii de productie.

Opera arhitectului Moshe Safdie reprezinta o structura de sticla si otel care permite ca intregul interior sa fie inundat de lumina naturala.

Cupola impresionanta din otel si sticla, cu mai multe fatete, acopera spectaculoasele gradini interioare de pe aeroportul Changi din Singapore.

Sursa foto safdiearchitects.com/

Pentru structura de otel a aeroportului s-au utilizat aproximativ 3.500 de tone otel.

Acoperisul in consola este suspendat literalmente in aer, fiind format din 5.000 de noduri si 14.000 de elemente din otel. Acesta este sprijinit pe o grinda inelara perimetrala si 14 stalpi din otel tubular.

„Componenta mall-ului traditional este combinata cu experienta naturii, culturii, educatiei si recreerii, avand ca scop sa ofere o experienta inaltatoare. Atragand atat vizitatori, cat si rezidentii locali, ne propunem sa cream un loc in care oamenii din Singapore interactioneaza cu oamenii lumii”, a declarat Moshe Safdie.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.



Categorii


Taguri

ro_RORomanian