Intreprinderile siderurgice vad un impact limitat al retragerii beneficiului de export acordat Chinei

In ciuda retragerii beneficiilor de export, nu va exista o reducere substantiala a importurilor de aliaje de otel din China. Doar o mare parte din marfa importata continua sa ramana sub umbrela reducerilor, spun oficialii din industrie. Cu toate acestea o scadere de 10% a importurilor din China nu este exclusa.

De la 1 ianuarie China nu mai beneficiaza de reducere impozitelor la export pentru anumite aliaje de otel, cum ar fi table, sarme si bare care contin bor. Anterior otelul chinez cu bor adaugat s-a bucurat de o reducere de 9-13% a impozitului. Care a ajutat producatorii din China sa expore acest otel in India.

„Ar putea fi vorba doar de o scadere de 10-12% a importurilor de otel din China datorita retragerilor beneficiilor la export (pentru otelul cu bor), deoarece o cantitate mare a importurilor de otel (cu continut de bor) , cum ar fi bobine laminate la rece si table zincate sunt inca sub umbrela reducerii impozitelor „, a declarat Jayant Acharya directorul (comercial si de marketing) al OD Steel.

Exportul de otel din China in India va fi afectat doar pana ce producatorii chinezi vor dezvolta un mecanism alternativ de a exporta otel in India, a declarat CS Verma, presedintele Asociatiei indiene a otelului.

„Este putin probabil ca chinezii sa permita afectarea in mod semnificativ a volumelor de export. In conditiile in care consumul intern din China este in scadere”. Asta a spus Verma, care este, de asemenea, presedintele Autoritatii de stat a otelului din India.

Reduceri pentru aliaje de otel din China

Aliajele care contin si alte elemente, de asemenea, nu sunt incluse in anularea reducerilor.

„Nu suntem siguri ca acest lucru (indepartarea reducerii de la impozitare) va reduce importurile de otel din China in India. Celelalte optiuni cum ar fi utilizarea de crom, sunt inca eligibile pentru reduceri. De asemenea, importul de otel non-bor in India va continua asa cum este „. A declarat Shivram Krishnan, ofiter comercial Essar Steel.

Utilizarea altor elemente in loc de bor va creste costul aliajelor din otel. Dar, avand in vedere reducerea de impozitare de care producatorii chinezi se bucura, este posibil ca acestia sa absoarba chiar si aceasta majorare a costurilor de intrare. In cazul in care nu vor putea sa o treaca clientului, au declarat oficialii din industrie.

Cei mai multi oficiali din industrie sunt de parere ca este important ca guvernul sa ia masuri corective de urgenta asupra acestor importuri.

Sursa: http://www.hellenicshippingnews.com/steel-companies-see-limited-impact-of-chinas-export-benefit-withdrawal/

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian