Beltrame face investitii serioase la COS Targoviste

O scurta istorie a COS Targoviste

Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste este o companie cu o istorie bogata in industria siderurgica. In anul 1969 este semnata Decizia de construire a Combinatului de Oteluri de la Targoviste, iar in 1970 au inceput lucrarile la “Intreprinderea de Oteluri Aliate”.

Sursa foto – adevarul.ro

Prima capacitate a fost pusa in functiune in decembrie 1973, dupa care a urmat instalarea si extinderea capacitatilor pana in 1980.

Productia record a combinatului fost inregistrata in 1989, realizandu-se 813.552 tone otel. Dupa Revolutie a inceput declinul companiei, ajungand de la 10494 angajati in 1990 la 5711 angajati la inceputul anului 2000.

COS Targoviste a terminat anul 2020 cu pierderi de peste 62 milioane lei, fata de profitul net de 140,4 milioane lei din 2019, si o cifra de afaceri de numai 44,6 milioane lei, in scădere cu peste 92% comparativ cu anul anterior (590,8 milioane lei) conform profit.ro. La jumatatea anului trecut, dupa 50 de ani de activitate, Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste a intrat in faliment.

O raza de speranta pentru COS Targoviste

„Achizitia COS Tagoviste este un pas important pentru strategia de extindere a activitatii grupului Beltrame in Romania si confirma angajamentul nostru pe termen lung fata de dezvoltarea sectorului siderurgic pe plan local.

COS Targoviste are o istorie bogata in industria siderurgica, asadar suntem onorati de oportunitatea de a revitaliza acest colos in domeniu. Ne asteptam sa incepem productia in otelaria existenta si in cele doua laminoare la inceputul lunii iunie, pentru a livra pe piata interna fier-beton si sarma laminata si a pune capat dependentei pietei de importuri, mai ales in contextul conflictului din Ucraina”, declara Carlo Beltrame, Group Business Development in cadrul AFV Beltrame.

Unul dintre cei mai mari producatori de bare din otel si oteluri speciale din Europa,  AFV Beltrame Group a fost infiintat in 1896 si detine in prezent 6 fabrici in Italia, Franta, Elvetia si Romania.

Scopul investitiilor de la Targoviste au in vedere transformarea vechiului combinat intr-una dintre cele mai moderne fabrici de producere a otelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scazute niveluri din Europa, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

„COS Targoviste a fost repus in functiune, ca urmare a deciziei investitionale din partea celor de la Beltrame si cred ca asta este un lucru foarte important, pentru ca acest otel special este folosit in multe alte sectoare industriale. Unul dintre sectoarele de care vorbim este industria de aparare. ” Florin Spataru, ministrul Economiei.

Premierul Romaniei, Nicolae-Ionel Ciuca, a subliniat sprijinul pe care Guvernul Romaniei il acorda dezvoltarii investitiilor in industrie, pentru modernizarea economiei nationale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de munca pentru romani si a unor produse cu valoare adaugata ridicata pentru piata locala si europeana, relateaza news.ro.

Redeschiderea unitatii de productie va genera, in viitorul apropiat, aproximativ 450-500 de locuri de munca noi, urmand ca ulterior sa se ajunga la aproximativ 1.000 de locuri de munca.

In prezent, in cadrul COS Targoviste mai lucreaza aproximativ 70 de angajati, in principal pentru tinerea in functiune a retelelor de utilitati si conservarea echipamentelor.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian