Capacitatea excesiva ramane o problema de actualitate in industria otelului

Producatorii de oteluri din China si restul lumii trebuie sa faca mai multe eforturi pentru a reduce capacitatea excesiva, potrivit declaratiilor lui Guido Kerkhoff, directorul executiv al ThyssenKrupp AG – Germania.

In timp ce China a facut progrese bune pentru reducerea supra-productiei, exista loc pentru reduceri si mai mari, a declarat Kerkhoff reporterilor intr-un interviu de grup in cadrul unei vizite la Shanghai. Cea mai mare natiune producatoare de otelul a remodelat industria in ultimii trei ani prin inchiderea unor fabrici si prin inasprirea controalelor de mediu.

“Inca exista o supracapacitate la nivel mondial”, iar reducerea “trebuie sa continue” nu doar in China, ci si in Europa si in restul lumii, a spus el.

Exporturile de otel ale Chinei au scazut la cele mai mici niveluri  din ultimii cinci ani, consolidand relansarea sectorului dupa o criza devastatoare la sfarsitul anului 2015. In timp ce industria s-a bucurat de un an relativ bland, riscurile cresc in contextul tensiunilor comerciale globale in care otelul a fost o tinta principala.

Intrebat ce regiuni trebuie sa ia cele mai mari masuri pentru reducerea capacitatii, Kerkhoff a remarcat ca, China produce aproximativ jumatate din otelul la nivel mondial si ca problema trebuie abordata in functie de dimensiunea respectiva. Europa a luat, de asemenea, masuri, a spus el, inclusiv prin intermediul joint venture-ului ThyssenKrupp cu Tata Steel, care a creat cel de-al doilea mare producator din regiune.

Tarifele privind importurile de otel impuse de presedintele Donald Trump la inceputul acestui an au declansat intrari în Europa, a spus Kerkhoff.

“Ca si companie nu exportam mult in S.U.A. si calitatile pe care le vindem sunt adesea produse care nu sunt fabricate acolo, astfel incat clientii nostri raman fideli”, a spus el. “Ceea ce vedem este mai mult un efect indirect. Materialul care ar fi ajuns in S.U.A. intra intr-un fel sau altul in Europa. Vedem volumele din Turcia si  Rusia crescand pe piata europeana “.

Sursa articol: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-27/global-steel-industry-needs-more-curbs-thyssenkrupp-ceo-says

Share
<< Inapoi

Leave a Reply