Cel mai mare producator de otel din lume declara ca incetinirea economica din China afecteaza cererea globala

ArcelorMittal, precum si producatorii europeni mai mici, cum ar fi Salzgitter AG si Voestalpine AG, sunt alarmati de subrezirea conditiilor din China. Tara care utilizeaza aproximativ jumatate din otelul produs in lume este asteptat sa inregistreze o scadere a cererii, prima contractie din 2015. Cererea in S.U.A. si Europa va creste intr-un ritm mai lent in acest an, declara reprezentantii ArcelorMittal.

Rapoartele producatorilor de oteluri intaresc datele economice care indica o perspectiva sumbra pentru economia globala. Sentimentul este intretinut de actualul razboi comercial China/ SUA si Brexit, care indica o scadere a cererii.

Otetul este adesea privit ca un barometru pentru cresterea globala, deoarece este considerat coloana vertebrala a societatii moderne. Industria se confrunta, de asemenea, cu o strangere a marjelor de profit, consecinta a cresterii pretului de extractie a minereului de fier in urma prabusirii barajului minier, care apartine gigantului Vale SA, in Brazilia.

Aceasta calimitate a dus la volatilitatea pietelor mondiale si la preturile ridicate la minereul de fier care vor mentine preturile la otel ridicate.

ArcelorMittal considera ca fata de anul trecut cresterea cererii la nivel mondial este in scadere. Totusi, ArcelorMittal a raportat castiguri record, si-a dublat dividendul si a redus datoriile sale in al patrulea trimestru, semn ca societatea se afla pe o pozitie mai puternica.

Cererea de otel din China va fi in scadere cu 0,5% pana la 1,5% in acest an, comparativ cu o crestere de 3,5% in 2018. In timp ce consumul mondial va creste intr-un ritm mai lent decat anul trecut, perspectiva globala, cu exceptia Chinei, este pozitiva, determinata de stabilizarea in Turcia, a relatat un reprezentant ArcelorMittal.

China poate creste exporturile din cauza cererii interne mai slabe, dar economiile asiatice invecinate ar trebui sa poata absorbi volumele, a declarat Aditya Mittal,

Sursa articol:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-07/arcelormittal-sees-steel-demand-growth-slowing-as-china-drops

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply