Sala de concerte Walt Disney o constructie faimoasa din otel

O constructie faimoasa din otel realizata pe structuri metalice este cunoscuta ca fiind Sala de concerte Walt Disney. Constructiile de acest fel au un design deosebit si au devenit foarte populare in ultima suta de ani. Acestea au reusit sa impinga imaginatia arhitectilor si constructorilor dincolo de limite. Otelul este ecologic, durabil, necesita intretinere redusa, are preturi accesibile si se poate adapta diferitelor modele de design.

constructie faimoasa din otel - sala concerte walt disney

Constructie faimoasa din otel – Sala de concerte Walt Disney – Los Angeles

Este cea de-a patra sala a Los Angeles Music Center, inaugurata in 24 octombrie 2003. Aceasta constructie are un design deosebit, fiind realizata de Frank Gehry – unul dintre cei mai importanti arhitecti contemporani.

Arhitectura sa (ca si celelalte lucrari a le lui Gehry) a primit recenzii mixte. In timp ce acustica este considerata in general mai buna decat predecesorul sau, Dorothy chandler Pavilion.

Exteriorul constructiei este imbracat in otel inoxidabil. Toate curbele pe care Gehry le-a proiectat au facut sa fie o cladire foarte dificil de construit.

Aceasta cladire este o contradictie continua nu numai intre simetria interioara si asimetria externa, ci si intre volumele inchise (interior) si spatiile permeabile (exterior) care creeaza  o tensiune spatiala. Spatiile in aer liber urmaresc, de asemenea, sa realizeze un dialog inte Sala de concerte Walt Disney si Centru de muzica situat vizavi.

Arhitectul si echipa lui au fost nevoiti sa foloseasca un software aerospatial –  CATIA (Computer-Aided Three-Dimensional Interactive Application) pentru a putea imbina grinzile din otel. Proiectul a fost unul istoric. Acesta a necesitat o munca intensa, astfel ca multi dintre lucratori si-au lasat semnatura pe grinzile de otel.

Structura cladirii este formata din opt elemente arhitecturale ce inglobeaza 10.000 tone de otel de constructii. Sala de concerte Walt Disney este amplasata deasupra unei parcari construite pe cinci etaje. Costul total al impresionantei constructii a fost de 274 milione $.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian