Criza din industria siderurgica si costurile inovarii temele cheie la Ziua europeana a otelului 2019

Asociatia Europeana a Otelului (EUROFER) a gazduit pe 26 iunie 2019 conferinta anuala “Ziua europeana a otelului” 2019: “Trecerea la viitorul industriei UE pentru a evidentia provocarile cu care se confrunta in prezent sectorul. Aceste provocari includ situatia foarte dificila a industriei, masurile protectioniste ale UE si necesitatea de a sprijini inovarea in sectorul siderurgic.

Vorbind la eveniment, Geert Van Poelvoorde, presedintele EUROFER, a declarat: “Astazi, industria siderurgica din Europa se afla intr-o situatie critica, avand in fata o serie de drumuri pe care ar putea merge. In acest moment, nu este clar in ce directie vom merge, pentru ca ne confruntam cu o complexitate a provocarilor geopolitice, economice si de mediu”.

La acest eveniment s-au reunit reprezentantii industriei siderurgice, factorii de decizie politica si partile interesate pentru a discuta problemele cheie cu care se confrunta sectorul european al otelului. In topul agendei din acest an se afla problema incetinirii cererii pentru otel in 2019, cresterea importurilor si nevoia ca reducere a emisiilor de carbon sa fie recunoscuta de catre UE ca o provocare la nivel mondial, si nu ca o povara pentru producatorii europeni de otel.

“Aceste provocari au potentialul de a elimina intreaga industrie a otelului din Europa. Pe de alta parte, aceste provocari ne ofera o mare oportunitate, daca putem accepta schimbarile si le putem folosi pentru a accelera inovatia “, a adaugat dl Van Poelvoorde.

“In 2018, s-a inregistrat o crestere record de 12% a importurilor europene de produse finite din otel, pe o piata care a crescut doar cu 3,3%”, a declarat dl Van Poelvoorde. “Suntem recunoscatori ca a fost recunoscuta problema de catre Comisia Europeana si s-au luat masuri. Cu toate acestea, masurile de salvardare au esuat in obiectivul lor pentru o mare parte a industriei noastre.”

Importurile neloiale risca supravietuirea producatorilor autohtoni. Un sector dinamic care iese dintr-un an de crestere pe piata interna este fortat sa reduca locurile de munca si productia. 330.000 de persoane sunt angajate direct de industria otelului din Europa.

“Pentru producatorii de otel, exista mai multe cai posibile de reducere a emisiilor de carbon – iar diferitele cai de realizare a acestui lucru sunt testate de o serie de companii din domeniu. Cu toate acestea, finantarea acestor proiecte trebuie sa provina din mai multe surse diferite: pentru a realiza reducerea acestor emisii, sectorul european al otelului are nevoie de investitii masive si de cooperare cu alte parti interesate “.

Sursa articol: http://www.eurofer.org/News%26Events/Press%20releases/PRESS%20RELEASE%20Crisis%20in%20steel%20industry,%20.fhtml

Share
<< Inapoi

Leave a Reply