Diferente intre cornier laminat si cornier ambutisat

Cornierul din otel este un produs metalurgic cu utilizare la scara larga. In general in cadrul confectiilor si constructiilor metalice se utilizeaza cornier laminat din otel cu laturi inegale sau egale. In functie de specificul produselor ce trebuie realizate, se poate utiliza si cornier ambutisat – executat din tabla indoita la rece pe abkant industrial. In general cornier-ul indoit la rece se utilizeaza atunci cand laturile acestuia trebuiesc gaurite, aceasta operatiune executandu-se inainte de ambutisare, cand tabla este plana.

Fata de un cornier laminat la cald, cel obtinut prin ambutisare are dezavantajul ca raza (radius-ul) coltului cornierului este mult mai mare. Astfel ca cu cat tabla din care se executa cornierul este mai groasa cu atat raza coltului este mai mare, partea utila a laturii ramanand mai mica. In majoritatea cazurilor se utilizeaza cornierul obtinut prin laminare, exista totusi aplicatii unde este necesara utilizarea cornierului ambutisat cu coltul rotund.

In figura de mai jos puteti vedea principalele diferente de fabricatie intre cornier laminat la cald si cornier ambutisat la rece:

55555

 

 

 

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply