Grupul chinez Jingye pregatit sa achizitioneze British Steel

Conform Reuters grupul chinez Jingye a declarat luni (11.11.2019) ca a ajuns la un acord provizoriu pentru a cumpara British Steel. Chinezii promit sa investeasca 1,2 miliarde de lire sterline (1,5 miliarde de dolari) in urmatorul deceniu, fapt care va economisi mii de locuri de munca.

Acest acord are o semnificatie politica majora, intrucat Marea Britanie se pregateste sa aleaga un nou guvern pe 12 decembrie. Lipsa de oportunitati din nordul Angliei, unde se afla British Steel, este o problema electorala, deoarece diferenta sociala dintre nord si sud se adanceste.

Acordul nu a fost inca finalizat, dar ministrul afacerilor, Andrea Leadsom, a declarat ca este optimista.

Presedintele grupului Jingye, Li Ganpo, a declarat ca ambitia a fost sa creeze un grup de clasa mondiala.

„Credem ca aceasta combinatie va crea o afacere puternica, profitabila si durabila, care va asigura viitorul pe termen lung al miilor de locuri de munca, producand in acelasi timp produse inovatoare din otel de inalta calitate de care are nevoie lumea”, a spus el intr-un comunicat.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, dar se vehiculeaza sume cuprinse intre 50 si 70 milioane lire sterline.

Compania British Steel a fost pusa in lichidare obligatorie in luna mai, dupa ce Greybull Capital, care a cumparat-o pentru o lira de la Tata Steel (TISC.NS) in 2016, nu a reusit sa asigure finantarea pentru a-si continua operatiunile.

Inchiderea acesteia ar avea un impact negativ asupra 5.000 de locuri de munca in Scunthorpe si a altor 20.000 de locuri de munca in lantul de aprovizionare.

Aceasta tranzactie ar oferi accesul lui Jingye la marea piata a infrastructurii din Europa.

Jingye care opereaza, de asemenea, in domeniile hotelier si imobiliar are 23.500 de angajati si active totale de 39 de miliarde de yuani (5,5 miliarde de dolari).

Sursa articol: https://www.reuters.com/article/us-britishsteel-m-a-jingye/chinas-jingye-group-in-talks-to-buy-british-steel-idUSKBN1XL0Q5

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply