Industria otelului din Emiratele Arabe Unite solicita masuri protective

CEO-ul Emirates Steel avertizeaza ca afluxul importurilor de otel din China si Turcia in Emiratele Arabe Unite, la preturi sub valoarea de piata, va avea un impact negativ asupra volumului productiei.

Emirates Steel din Abu Dhabi, cel mai mare producator de otel din Emiratele Arabe Unite, a semnalat efectele nocive ale otelului din China si Turcia importat pe pietele EAU. Compania a cerut masuri de protectie pentru a face fata competitiei in crestere si a scaderii preturilor, care va afecta viitoarele planuri de dezvoltare industriala din Emiratele Arabe Unite.

Industria otelului joaca un rol crucial in planurile de dezvoltare industriala a EAU si, prin urmare, ar trebui sa fie protejata impotriva practicilor comerciale neloiale”, a declarat intr-o declaratie de presa Saeed Al Ghumran Romaithi – CEO al Emirates Steel.

El a avertizat ca afluxul acestor importuri de otel din China si Turcia in Emiratele Arabe Unite, la preturi sub valoarea de piata acceptabila are un impact negativ asupra rentabilitatii producatorilor de otel din Emiratele Arabe Unite. Provocand astfel daune atat pentru investitiile existente cat si  pentru cele viitoare si pun in pericol sectorul siderurgic din Emiratele Arabe Unite . El a adaugat ca lipsa unei puternice protectii vamale in Emiratele Arabe Unite va conduce la escaladarea problemei.

“In cazul in care nu se adopta masuri adecvate, multi producatori din EAU vor avea de suferit si tara nu va reusi diversificarea economiei sale, pentru a scapa de dependenta de petrol ca o sursa majora de venit.”

Pe langa introducerea de taxe anti-dumping, Al Romaithi a recomandat, de asemenea adoptarea unui standard de calitate uniform, pentru a se apara de importurile din China de slaba calitate si pentru a forta exportatorii chinezi de otel sa se conformeze. ” Practicile similare, cum ar fi standardele americane pentru Testarea Materialelor si a British Standards, sunt aplicate in SUA si Europa”, a declarat Al Romaithi.

Un val al exporturilor chineze din acest an a dus la anchete antidumping initiate in SUA, Turcia, Asia de Sud-Est si Europa. Al Romaithi a subliniat necesitatea urgenta de a revizui tarifele de import sau de a creste nivelul taxelor, pentru a evita pericolul importurilor ieftine din China si Turcia.

Sursa articol: http://www.khaleejtimes.com/biz/inside.asp?xfile=/data/uaebusiness/2015/April/uaebusiness_April214.xml&section=uaebusiness

Share
<< Inapoi

Leave a Reply