Liberty Steel intentioneaza sa investeasca 200 de milioane EUR in combinatul siderurgic Galati

In iulie 2019 Libery Steel a finalizat achizitia a sapte mari fabrici de otel si a cinci centre de servicii din sapte tari europene de la ArcelorMittal. Aceasta tranzactie a inclus si fabrica de otel din Galati.

Liberty House, parte a GFC Alliance, este un grup international cu sediul in Marea Britanie, controlat de industriasul de origine indiana Sanjeev Gupta, specializat in producerea de otel si aluminiu, dar si cu operatiuni importante de comert si materii prime, precum si reciclarea metalelor. Compania intentioneaza sa investeasca aproximativ 200 de milioane de euro in fabrica de otel Galati, recent achizitionata, pentru a mentine capacitatea, a extinde gamele de produse si a face produse de calitate mai buna, potrivit Bloomberg.

Grupul a platit 740 de milioane de euro catre ArcelorMittal pentru fabricile situate in Cehia, Romania, Macedonia de Nord, Italia si Belgia.

Directorul executiv Jon Bolton a declarat pentru Bloomberg ca Liberty Steel intentioneaza sa investeasca peste 400 de milioane EUR in urmatorii cinci ani in cele sapte fabrici achizitionate.

Aproximativ jumatate din investiţie va merge la combinatul din Galati, Romania, deoarece perspectivele de crestere sunt mai bune decat in alte parti ale Europei, potrivit lui Bolton. GFG Alliance a anuntat recent ca intenţioneaza sa integreze majoritatea afacerilor miniere şi de inginerie ale Liberty House intr-un singur concern siderurgic mondial, cu active in Marea Britanie, Europa si Australia.

Activitatea consolidata a GFG Alliance ar include activele sale in siderurgine si inginerie din Marea Britanie, o fabrica siderurgica şi mine in Australia si sapte fabrici europene pe care le-a achizitionat de la ArcelorMittal, inclusiv combinatul siderurgic Galati, cel mai mare din Romania.

Combinatul siderurgic de la Galati, fostul SIDEX, reprezenta in anii comunismului una dintre cele mai renumite intreprinderi romanesti. Construit in anii ’60, Combinatul Siderurgic de la Galati a ocupat, inainte de 1990, locul 6 in lume la productia de tabla groasa si numara aproximativ 40.000 de angajati, in timp ce productia de otel se ridica la aproape 8 milioane de tone anual.

Sursa articol: http://business-review.eu/business/liberty-steel-plans-to-invest-eur-200-mln-in-galati-steel-plant-due-to-better-growth-prospects-204391

 

 

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply