Podul de la Braila este al treilea pod suspendat din Europa

Podul de la Braila este al treilea pod suspendat, ca marime, din Europa. Pe primele doua locuri se afla Great Belt Bridge (Danemarca) si Höga Kusten Bridge (Suedia). Constructia acestui pod reprezinta una dintre cele mai complexe lucrari de infrastructura realizate vreodata in Romania.

Inaugurarea podului suspendat de la Braila va dezvolta exponential economia judetelor Tulcea si Braila. De asemenea, propulseaza Romania in esalonul statelor cu infrastructura rutiera de top.

Sursa foto: Facebook Ionel Scriosteanu

Un pod suspendat este un tip de pod in care puntea, constituita dintr-un arc de otel, este sustinuta de cabluri suspendate de otel.

Otel utilizat pentru al treilea pod suspendat, ca marime, din Europa

Cablurile cu ajutorul carora este realizata suspendarea Podului peste Dunare de la Braila au o greutate de peste 6.700 tone. Sunt produse de o companie japoneza si au o garantie de 120 de ani.

Fiecare cablu are 60 de centimetri in diametru si este ancorat in blocuri de ancoraj pe fiecare mal.

Cablurile de suspensie trebuie ancorate la fiecare capat al podului. Orice sarcina aplicata podului se transforma in tensiune in aceste cabluri principale.

Pentru realizarea Podului peste Dunare au fost folosite in total 25.000 de tone de otel beton si peste 200.000 metri cubi de beton.

Podul suspendat peste Dunare are o lungime de 1.974 metri. Deschiderea centrala are 1.120 metri, la care se adaugă doua deschideri laterale de 489 metri pe malul dinspre Braila si 364 metri pe malul dinspre Tulcea.

Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri si o deschidere centrala de 1.280 de metri.

„Constructia aceasta este una dintre cele mai ambitioase initiative de modernizare a infrastructurii de transport din Romania, realizata cu fonduri europene, cu expertiza si tehnologie de ultima generatie.” a declarat presedintele Klaus Iohanis.

Podul este unul exclusiv rutier, pietonii si biciclistii neavand acces pe pod pe benzi dedicate.

Alegera unui grad adecvat de otel pentru constructia unui pod necesita o evaluare corecta a standardelor produselor si o intelegerea mai multor aspecte, printre care:

–  proprietatile materialului;

–  cerintele de proiectare;

– disponibilitatea si costul otelului;

– specificatiile produsului.

H Metal comercializeaza produse metalurgice din otel structural de foarte buna calitate.

Pentru o oferta concreta va rugam sa ne contactati pe adresa de email office@h-metal.ro.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian