Pretul rolelor de otel laminat la cald continua trendul ascendent

Pretul rolelor de otel laminat la cald (HRC) in Europa de Vest nu si-a incetinit drumul ascendent in ultima luna. Cererea continua sa depaseasca oferta pentru produsul laminat plat, au declarat surse din industrie pe 1 iunie.

Conform statisticilor, cresterea saptamanala a pretului importat al HRC in Europa a fost de aproximativ 20-30 EUR/ tona, iar cresterea saptamanala a preturilor fabricilor din Europa este de aproximativ 20 EUR / tona.

Sectoarele auto si constructii se afla in spatele cererii mari.

Noile inmatriculari pentru vehiculele de pasageri din Uniunea Europeana au crescut cu 218,6% de la an la an, in aprilie, la aproximativ 862.226 de unitati de la 270.651 de unitati, a declarat Asociatia Producatorilor de Automobile Europene (ACEA) pe 19 mai.

Restrictiile de la pandemia COVID-19 din aprilie 2020 au fost principalul motiv din spatele cresterii, insa, a mentionat asociatia.

„Intr-adevar, in ciuda acestei mari cresteri procentuale, volumul vanzarilor de luna trecuta a fost cu aproape 300.000 de unitati mai mic decat cel inregistrat in aprilie 2019”, a adaugat ACEA.

Inmatricularile de vehicule noi pentru primele patru luni ale anului 2021 au crescut cu 24,4% la 3,42 milioane de unitati de la 2,75 milioane de unitati, a mentionat ACEA.

Presiunile lantului de aprovizionare din industria auto, in special pentru materiile prime, cresc, de asemenea, preturile pentru autovehiculele Tesla, potrivit rapoartelor, citat de CEO-ul producatorului de automobile Elon Musk.

Principalul loc de productie al Tesla este in California. Compania are, de asemenea, o uzina de operare la Shanghai si intentioneaza in 2021 sa deschida una suplimentara la Berlin.

Sectorul constructiilor din Germania a raportat, de asemenea, dificultati in aprovizionarea la timp a materialelor necesare. De exemplu, a existat un deficit de otel, a declarat Institutul pentru Cercetari Economice din München, 1 iunie.

„In constructiile de cladiri, 43,9% dintre companii au raportat in luna mai ca au probleme cu achizitionarea materialelor de constructie la timp. Aceasta a crescut de la 23,9% in aprilie si doar 5,6% in martie ”, potrivit aceluiasi institut.

De asemenea, cresterea preturilor minereului de fier, principala componenta a siderurgiei, s-a tradus si in costuri mai mari pentru otelul produs.

Surse din industrie sunt de parere ca preturile vor continua sa creasca in urmatoarea luna. Cu probabilitatea unei incetiniri in august, deoarece cea mai mare parte a Europei va fi in vacanta in acel moment.

Sursa articol: https://agmetalminer.com/2021/06/03/european-hot-rolled-coil-prices-show-no-sign-of-slowing-some-end-users-complain-of-shortages/

Share
<< Inapoi

Leave a Reply