Principalii producatori de otel din anul 2013

Asociatia Mondiala a Otelului a publicat statistica cu principalii producatori de otel pentru luna iunie 2013. Productia mondiala de otel brut a fost de 131,7 milioane tone metrice, cu o crestere de 3,3 % fata de iunie 2012, dar cu aceeasi medie de 4,39 milioane tone/ zi ca in mai 2013.

Productia chineza a inregistrat o crestere de 4,4 milioane tone intre iunie 2012 si iunie 2013, dar media/ zi in iunie 2013 fata de mai 2013 a fost de fapt cu 0,3 % mai mica. Alte tari  care sunt evidentiate in statistici si producerea oteluilui au aratat cresteri de peste 200.000 tone intre iunie 2012 si 2013 includ Taiwan- ul si Ukraina. In timp ce Corea de Sud si Italia au avut o scadere cu peste 250.000 tone in aceasi perioada.

     Principalele tari producatoare de otel 2012
  1. China         716.5 Mt
  2. Japonia       107.2 Mt
  3. S.U.A           88.7 Mt
  4. India           77.6 Mt
  5. Rusia           70.4 Mt
  6. Corea de Sud         69.1 Mt
  7. Germania         42.7 Mt
  8. Turcia           35.9 Mt
  9. Brazilia         34.5 Mt
10. Ukraina         33.0 Mt
       Top companii producatoare de otel 2012
  1. ArcelorMital         93.6 Mt
  2. Nippon Steel &         47.9 Mt
 Sumitomo Metal Group    
  3. Hebei Group         42.8 Mt
  4. Boasteel Group         42.7 Mt
  5. POSCO         39.9 Mt
  6. Wuhan Group         36.4 Mt
  7. Shagang Group         32.3 Mt
  8. Shougang Group         31.4 Mt
  9. JFE           30.4 Mt
10.Austeel Group         30.2 Mt
 
   

Principalii producatori de otel, statistici si evolutia acestora 

 ArcelorMittal  a luat nastere in 2006 prin preluarea  producatorului, vest european,  de otel de catre producatorul indian Mittal Steel. Este in capul listei cu principalii producatori de otel, responsabil pentru mai mult de 6 % din productia mondiala de otel.  Are sediul central in Luxemburg si operatiuni in peste 60 de tari, pe patru continente Europa, America, Asia si Africa. ArcelorMittal produce produse finite si semi-finite, cum ar fi tabla laminata la rece si tabla laminata la cald, bare, forme structurale, sarma, tevi si tuburi pentru diverse aplicatii. Compania are activitati miniere de minereu de fier in Algeria, Brazilia, Bosnia, Canada, Kazahstan, Liberia, Mexic, Ucraina si Statele Unite, precum si activitati miniere de carbune din Kazahstan, Rusia si Statele Unite.

La 1 octombrie 2012, Nippon Steel a fuzionat in mod oficial cu Sumitomo Metal Industries devenind  Nippon Steel & Sumitomo Metal Company. Este principalul producator de otel din Japonia cu peste 50.000 de angajati. Compania produce o gama variata de produse din otel utilizate pentru utilaje si echipamente industriale, exportate in intreaga lume. Nippon Steel dezvolta de asemenea noi afaceri, cum ar fi produsele chimice, ceramica, echipamente electronice si sisteme informationale si de comunicare.

Hebei Group a fost infiintat in iunie 2008 prin fuziunea a trei companii mai mici, in provincia Hebei, China. Este o companie detinuta de stat si are trei linii principale de produse: materiale in placi fine, produse vanadiu – titan si materiale de constructii de inalta calitate.

Boasteel Group este o companie de stat, cu sediul in Shanghai, China. Compania produce oteluri carbon, oteluri inoxidabile si oteluri speciale. Aceste produse din otel nu satisfac numai nevoile interne, dar sunt de asemenea exportate  in peste patruzeci de tari. Au o aplicare larga in industrii cum ar fi automobile, aparate de uz casnic, petrochimice, energie, transport, aeronautica etc.

Companii si parcursul lor in productia de otel

POSCO este o companie infiintata in 1968, cu sediul central in Corea de Sud. Productia de otel include otel laminat la cald, tabla, sarma, otel laminat la rece si produse din otel inoxidabil. POSCO opereaza in prezent doua fabrici de otel integrate în Coreea de Sud, la Pohang si Gwangyang. In plus, POSCO opereaza un joint-venture cu US Steel, USS-POSCO, care se afla în Pittsburg, California.

Creat in 1958, Wuhan Group este primul gigant chinez din principalii producatori de otel conform unor statistici. De-a lungul anilor compania a dezvoltat un set complet de procese avansate de productie de fier, otel si echipamente pentru minerit, cocsificare si facilitati suplimentare. Ceea ce face sa fie o importanta baza de produtie, de inalta calitate pentru tabla laminata la cald si la rece, din China si contribuie foarte mult la economia si modernizarea Chinei . In prezent Wuhan Group este implicata in trei industrii: industria fierului si otelului, hi-tech si comert international.

Shagang Group este cea mai mare companie privata din China. Produce anual aproximativ 29 milioane de tone de fier, 35 milioane tone de otel si 33 milioane de tone de produse laminate, fiind unul din top cinci producatori de otel din China. Din anul 2006, compania a achizitionat patru companii mai mici rivale, iar acum este cel mai mare producător privat de otel al Chinei.

Shougang se afla printre principalii producatori de otel

Shougang a fost infiintata in anul 1919, cu o creștere accelerata de la fondarea Republicii Populare China. Odata cu reformarea Chinei si deschiderea ei catre lumea exterioara, Shougang s-a dezvoltat de asemenea ca una dintre corporatiile de baza ale Chinei. Activitatea de baza a Shougang Group este industria siderurgica, compania avand afaceri si in minerit, electronice, constructii si imobiliare.

JFE este o corporatie cu sediul in Tokyo, Japonia.  A fost formata in 2002 prin fuziunea a NKK si  Kawasaki Steel Corporation. La aceea data NKK  era al doilea producator de otel din Japonia si Kawasaki Steel cel de-al treilea. Principalul domeniul de activitate este productia de otel, dar este angajata si in inginerie, constructie de nave si reamenajari imobiliare. Compania are filiale si in strainatate inclusiv California Steel  în Statele Unite, Fujian Chino-Japonia Metal in China si Minas da Serra Geral in Brazilia.

Anshan Iron and Steel Group Corporation (Ansteel) se afla in Anshan, Provincia Liaoning, China.  Zona Anshan este una bogata in minereu de fier, rezervele sale reprezentand un sfert din rezervele totale ale tarii. Compania a fost fondata in 1948 si a avut o mare contributie la constructia economica nationala. Dupa 60 de ani de constructie si dezvoltare, Anshan Group a format un model de dezvoltare pentru trei mari baze de productie situate în Anshan, Bayuquan și Chaoyang. Acestea au o capacitate anuala de 25 milioane tone de fonta, otel brut si otel laminat. Compania poate produce 600 de clase de otel care sunt utilizate pe scara larga in diverse domenii ale economiei nationale.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian