Profitul ArcelorMittal scade la jumatate comparativ cu aceeasi perioada a anului 2018

Industria globala a otelului a fost afectata de supracapacitate si de cresterea pretului la minereul de fier, o parte componenta esentiala in productie. Aceasta crestere a avut loc dupa ce dezastrul prabusirii barajului din Brumadinho a oprit minarea resursei din Brazilia.

Profitul celui mai mare producator de otel din lume, ArcelorMittal, a scazut cu aproximativ jumatate in trimestrul doi dupa ce grupul a fost lovit de scaderea preturilor de vanzare si de costurile mai mari ale materiei prime.

Directorul executiv Lakshmi Mittal a cerut masuri de protectie mai dure pentru a ajuta producatorii de otel din Europa sa concureze impotriva importurilor, dar a mai spus ca tarifele americane la importurile de metal au impins productia interna peste cerere, punand presiune asupra preturilor.

Anul trecut, presedintele Trump a anuntat un tarif de 25% la importurile de otel. Uniunea Europeana a ripostat cu masuri de protectie impotriva otelului care a fost deviat din SUA in Europa.

“Toate aceste presiuni [in Europa] au creat o situatie nesustenabila pe care nu am vazut-o de multi ani”, a spus el intr-un interviu. Domnul Mittal a mentionat ca preturile otelului european si chinez  sunt la aproximativ acelasi nivel sunt pentru prima data, un semn al conditiilor nefavorabile pentru Europa.

Cu toate acestea, compania a promis o reducere a datoriei si vanzari de active de aproximativ 2 miliarde de dolari in urmatorii doi ani. Castigurile inaintea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii au fost de 1,6 miliarde USD, in trimestrul doi din 2019, la jumătate fata de perioada similara din 2018 . Vanzarile au totalizat 19,28 miliarde dolari, in scadere fata de 20 miliarde dolari un an mai devreme, a spus compania.

Compania din Luxemburg a spus ca exista semne de imbunatatire in SUA, dar se asteapta ca cererea pe piata din Europa sa fie continuare slaba.

Sursa articol: https://www.wsj.com/articles/steel-giant-arcelormittal-swings-to-loss-11564649223

Share
<< Inapoi

Leave a Reply