Sectorul siderurgic din Marea Britanie afectat de costurile la energie ca urmare a apropierii Brexit-ului

Producatorii de otel britanic platesc de doua ori mai mult pentru electricitate decat concurentii lor francezi si cu 50 la suta mai mult decat rivalii lor germani, a aratat miercuri un raport al industriei.

Raportul, comandat de grupul UK Steel, arata ca diferentele dintre preturile energiei electrice din Regatul Unit si cele din tarile UE au crescut pentru al treilea an consecutiv, afectand sectoarele mari consumatoare de energie, cum ar fi otelul.

Aceasta stire vine inaintea iesirii  din UE, la 29 martie, care ar putea afecta productia din Marea Britanie, daca ar produce intarzieri vamale, noi tarife si alte bariere comerciale cu cel mai mare partener comercial al Marii Britanii.

“Inegalitatea preturilor continua sa erodeze capacitatea industriei de a atrage investitii internationale – investitiile vor fi facute in schimb pe piete cu conditii mai avantajoase”, a declarat Gareth Stace, director general al UK Steel.

“Este timpul ca guvernul sa asigure viabilitatea viitoare a sectorului siderurgic din Regatul Unit”.

Raportul din industrie arata ca analiza guvernului asupra strategiei industriale si a costurilor cu energia, lansata cu un an in urma, inca trebuie sa protejeze industriile vulnerabile de efectele iesirii din UE a Marii Britanie.

Otelul se afla de multe ori pe agenda politica a Marii Britanii, deoarece este considerat o industrie strategica esentiala pentru cresterea economica. Acest metal este de asemenea folosit pentru a produce arme militare.

Industria otelului din Marea Britanie se retrage incet dintr-o criza care a dus la pierderea a 7000 de locuri de munca din domeniul otelului, aproximativ un sfert din forta de munca, intre septembrie 2015 si martie 2017. Se estimeaza ca pentru fiecare loc de munca din sectorul otelului se pierd patru locuri de munca in alte sectoare.

 

Sursa articol: https://uk.reuters.com/article/us-britain-economy/uk-economy-slows-in-three-months-to-october-trade-prospects-darker-idUKKBN1O90Y6

Share
<< Inapoi

Leave a Reply