Tata Steel ia in calcul cedarea a 50% din actiunile combinatului siderurgic Port Talbot catre Guvernul UK

Din informatiile aparute in presa se pare ca Tata Steel ia in calcul sa ofere 50% din actiunile sale detinute la combinatul siderurgic Port Talbot din Tara Galilor, contribuabililor britanici.

Aceasta optiune este discutata ca parte a strategiei de asigurare a viitorului afacerii. Din cauza blocarii activitatii in urma pandemiei coronavirusului.
Potrivut “Sky News” gigantul siderurgic din India ar avea nevoie de cca 900 milioane lire sterline din fondul guvernamental/Proiectul Birch. Acest fond a fost infiintat pentru a oferi sprijin de stat companiilor importante din punct de vedere strategic afectate de pandemie. Daca aceasta propunere ar deveni realitate concret ar insemna ca acest mare producator de tabla sa se renationalizeze.

Tata Steel - Tabla H Metal SRL

Tabla neagra H Metal

Aceasta ar fi doar una din optiunile discutate in incercarea de diminuare a datoriilor generate de pandemie.
Conform Sunday Times Tata Steel ia in calcul si varianta de inchidere a celor 2 furnale ale combinatului. Si inlocuirea acestora cu cuptoare electrice cu arc. Aceasta varinata ar afecta cele cca 3500 locuri de munca din combinatul Port Talbot.
Sindicatele sunt ingrijorate ca odata cu trecerea la producerea otelului in cuptoare cu arc electric se vor pierde masiv locuri de munca, dat fiind ca nu va mai fi nevoie de toata structura necesara gestionarii minereului de fier si carbune folosit de furnale, cuptoarele cu arc electric folosind doar fier vechi.
In acelasi timp insa fondul guvernamental Birch are prevederi restrictive vis-a-vis de investitii. Guvernul Britanic intentioneaza sa investeasca doar in acele companii care se obliga ca pana in anul 2000 nivelul de emisii sa fie zero.

Uzina Port Talbot a fost propusa la vanzare de catre Tata Steel in anul 2016.

Alaturi de alte operatuni al grupului indian din Marea Britanie. Atunci odata cu anuntul Regatului Unit de a se retrage din UE procesul de vanzare al otelariei s-a blocata insa.
Uzina siderurgica Port Albot si-a inceput activitatea in anii 1923. In anii 60 aceasta locatie denumita Abbey Works. Acesta a fost cel mai mare producator siderurgic din Europa cu un umar de 18.000 angajati.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian