UE trebuie sa actioneze asupra importurilor de otel in urma tarifelor aplicate de S.U.A

Otelul este deturnat spre Europa ca urmare a tarifelor de 25% impuse de S.U.A, iar Uniunea Europeana trebuie sa actioneze. Aceasta este declaratia sefilor industriei europene de otel adresata intr-o scrisoare deschisa liderilor UE si institutiilor UE.

Se solicita o intalnire de urgenta intre autoritatile europene si reprezentantii siderurgici ai UE pentru a discuta solutiile care asigura supravietuirea sectorului in fata presiunilor externe dezechilibrate”.

Semnatarii includ producatorii de otel si otel inoxidabil ArcelorMittal, ThyssenKrupp, Tata Steel și Acerinox.

A existat o incetinire brusca a perspectivelor industriei otelului european, sustinuta de tendintele pe termen lung, au declarat 45 de directori executivi din industrie reprezentantii a aproximativ 90% din productia de otel a UE.

Supracapacitatea globala a otelului si utilizarea pietei UE ca baza de dumping pentru aceasta capacitate se afla la originea problemei” s-a declarat in scrisoarea amintita.

Importurile de otel in UE s-au dublat din 2013, in timp ce cererea a crescut doar marginal si se pare ca va scadea in 2019.

Comisia Europeana revizuieste in prezent masurile sale “de salvgardare” menite sa limiteze si sa previna cresterea importurilor de otel ca urmare a tarifelor aplicate de Washington, care au inchis efectiv piata din S.U.A.

Aceste masuri de salvgardare ar trebui sa fie inasprite, declara sefii sidurergiei europene.

In prezent, cotele sunt stabilite la nivelul mediu al importurilor din perioada 2015-2017, cu o crestere de 5%, prevazuta la 1 iulie si un an mai târziu. Dincolo de aceste cote, se aplica tarife de 25%.

Sursa articol: https://www.reuters.com/article/us-steel-europe/eu-needs-to-act-on-steel-imports-in-wake-of-u-s-tariffs-industry-idUSKCN1T519B

 

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply