Viitorul otelului modern

Viitorul otelului modern este marcat de provocari. Cu toate acestea, de la productia in masa a otelului, care a inceput in 1854, otelul si-a mentinut popularitatea ca material de constructie.

Exista o serie de motive pentru aceasta, de la varietatea de forme in care poate fi format, pana la rezistenta si greutatea relativ mica in comparatie cu alte materiale.

Viitorul otelului modern

Dar cum a evoluat acesta de la inventarea sa?

Otelul este un aliaj, in principal, din fier si o cantitate mica de carbon. In functie de calitatea si tipul de otel, acesta poate avea si alte elemente precum crom, mangan sau nichel.

Diferitii aditivi confera metalului final proprietati speciale, cum ar fi duritate crescuta, rezistenta la coroziune si multe altele. Aceasta flexibilitate a permis otelului sa continue sa se adapteze si sa fie rafinat de-a lungul secolelor. De asemenea, sa-si mentina locul ca cel mai utilizat metal din lume.

Industria moderna a otelului este inseparabila de a doua Revolutie Insustriala a secolului al XIX-lea. Aceasta industrie a evoluat de la o  productie simpla in cuptoare mici la noile tehnologii, cum ar fi procesul Bessemer (dezvoltat in Anglia in 1854) care a contribuit la productia in masa a otelului. Astfel industria siderurgica s-a raspandit in toata Europa si Statele Unite ale Americii.

Viitorul otelului modern

Otelul exista de mult timp. Cu toate acestea, peste 75% dintre tipurile de otel pe care le folosim astazi au fost dezvoltate doar in ultimele doua-trei decenii.

Procesul este acum mult mai putin condus de forta de munca umana si mai dependent de tehnologie. Progresele majore in industrie fiind alimentate de tehnologie.

S-au facut pasi importanti in reducerea cantitatii de energie necesara pentru productie. Din 1990, industria a inregistrat o reducere a consumului de energie cu 32% si o reducere cu 37% a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Siguranta in munca a fost, de asemenea, mult imbunatatita datorita progreselor tehnologice.

Perspective

Ce ne rezerva viitorul otelului?

E greu de spus. Industria se confrunta cu provocari semnificative. Dar a demonstrat si o capacitate remarcabila de a se adapta si de a se schimba cu vremurile.

Dupa perturbarile provocate de Covid, industria siderurgica a trecut in 2022 prin mai multe crize economice. S-a confruntata cu o explozie a pretului la energie si chiar cu inchiderea unor otelarii. Iar 2023 nu lasa sa se intrevada nicio imbunatatire.

Un lucru este cert: urmatorii cativa ani vor fi cruciali pentru sectorul siderurgic.

Utilizat masiv in constructii, infrastructuri, automobile sau electrocasnice, otelul este de asemenea indispensabil pentru constructia centralelor eoliene, parcurilor de fotovoltaice sau viitoarelor retele de hidrogen sau transport de CO2.

„Toate proiectele de energii regenerabile pe care le avem in vedere si pe care le vom pune in practica consuma din ce în ce mai mult otel. De exemplu, centralele eoliene sunt mari consumatoare de otel. Nu exista niciun semn ca vom putea renunta la otel, nu exista niciun alt produs care sa il inlocuiasca”, subliniaza Marcel Genet, expert in siderurgie si fondatorul firmei de consultanta Laplace Conseil.

H Metal este partenerul dumneavoastra care va livreaza produse metalurgice de calitate.

De asemenea, distribuim produse metalurgice manoperizate pentru a fi livrate gata de montaj la santier. Aceste produse aduc beneficii economice si de timp clientilor nostri.

Pe site-ul www.h-metal.ro gasiti mai multe categorii de produse metalurgice grupate in urmatoarele categorii: teava; laminate; tabla; profile laminate si ambutisate.

Va asteptam cererile pe office@h-metal.ro!

Produse metalurgice H Metal
Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian