Cum va influenta administratia Trump industria siderurgica americana

Trump poate sprijini intr-adevar siderurgia americana? Va fi modul agresiv de a renegocia acordurile comerciale un avantaj pentru companiile siderurgice si investitorilor lor?

Pe de o parte, in cazul in care administratia Trump poate accelera lupta impotriva subventiilor guvernamentale improprii pentru otelul strain importat in tara, ar fi un lucru bun. Pe de alta parte, o atitudine violenta in comert ar putea afecta economia SUA. Acest lucru ar putea fi devastatoar.

Platforma lui Trump privind comertul si mediul actual pentru producatorii de otel

Promisiunea electorala a lui Donald Trump a fost “facem America mare din nou”, construita pe crearea de locuri de munca in sectorul de fabricatie din SUA. Nu se poate nega faptul ca producatorii americani de otel au avut de suferit in ultimii ani, sub valul importurilor ilegale.

Estenta problemei: Industria s-a “zbatut” pe parcursul unei perioade de consum foarte mare, si nu intr-o masura mai mica din cauza unei cantitati mari de importuri ilegale.

Taxele compensatorii anti-dumping au fost puse in aplicare impotriva unora dintre cei mai mari contravenienti, iar importurile de otel au scazut de la inceputul anului, in timp ce preturile au revenit. In acelasi timp, sunt inca multe “lucruri de facut”. Exista mai multe procese comerciale in asteptare aferente unui numar de produse din otel care nu sunt protejate impotriva practicilor de dumping. In plus, unii producatori straini incearca sa ocoleasca indatoririle prin trecerea produselor lor prin terte tari. In cazul in care Trump este serios cu privire la luarea de masuri pentru a sprijini sectorul de fabricatie american, aceasta este o zona pe care guvernarea sa se va concentra.

Politica comerciala este doar o parte care afecteaza incasarile producatorilor de otel. Productia de otel este un efort costisitor, cu costuri fixe ridicate, si este, de asemenea, de natura ciclica. Cu alte cuvinte, producatorii de otel pot fi foarte predispusi la o cotitura rapida de la profituri uriase la pierderi mari atunci cand cererea se transforma.

Din acest motiv, investitia de succes in productia de otel este adesea un produs al unei gandiri defensive si de protectie impotriva riscurilor de evolutie negativa. Acest lucru este valabil in special in cadrul unei administratii Trump, cu planuri de a lupta agresiv pentru productia americana.

Sursa articol: http://www.fool.com/investing/2016/11/14/how-will-a-trump-presidency-affect-steel-stocks.aspx

Share
<< Inapoi

Leave a Reply