Sindicatele lupta impotriva fuziunii intre Thyssenkrupp si Tata Steel

Thyssenkrupp, formata in 1999 prin fuziunea a doua companii emblematice germane, a fost prinsa in centrul atentiei politice in timp ce incearca sa-si restructureze activitatea in domeniul siderurgic ca raspuns la o scadere globala a preturilor la otel. Sindicatele se opun acestui efort, despre care spun ca va duce la pierderea a peste 4.000 de locuri de munca, precum si o posibila fuziune a operatiunilor cu Tata Steel Ltd.

Amenintarea ca Thyssenkrupp AG poate renunta la mii de locuri de munca se transforma intr-o problema de campanie cu mai putin de doua saptamani inainte de cel mai mare test electoral inaintea viitoarelor alegeri parlamentare federale, din septembrie.

“Nu vreau sa-mi imaginez ce se va intampla atunci cand deciziile nu vor mai fi discutate in limba germana, ci mai degraba in limba engleza si cand deciziile nu sunt luate in Essen sau Duisburg, ci in Londra, Olanda sau Mumbai”, a declarat social-democratul Garrelt Duin, Ministrul Economiei, in cadrul unui miting organizat miercuri (3 mai 2017) in afara uzinei Thyssenkrupp din Duisburg, cea mai mare unitate de productie de otel din Europa. “Si de aceea nu vrem aceasta solutie”, a spus el despre fuziunea propusa.

” Prim-ministrul Hannelore Kraft trebuie sa demonstreze solidaritate si sa lupte alaturi de noi pentru viitorul productiei de otel la Thyssenkrupp”, a declarat Wilhelm Segerath, liderul companiei, intr-un interviu telefonic. “Fuziunea nu ar trebui luata in calcul. Thyssenkrupp se poate dezvolta mai bine pe cont propriu si pentru a face acest lucru avem nevoie de sprijinul politicienilor “.

Angajatii Thyssenkrupp din Essen se opun discutiilor care au inceput anul trecut de a crea o asociere in comun cu Tata Steel. Acestia se bazeaza pe promisiunile politice facute in timpul sezonului electoral pentru fi transpuse in realitate atunci cand noul guvern de stat preia functia.

“Speranta mea este ca politicienii isi folosesc influenta asupra managerilor si companiilor pentru a asigura locurile de munca astfel incat sa nu dispara locatiile de productie”, a declarat Frank Mueller, un angajat Thyssenkrupp, miercuri, unde s-au adunat 7500 de persoane pentru a se opune planurilor de restructurare.

Sursa articol: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-04/germany-s-shrinking-steel-industry-collides-with-key-state-vote

Share
<< Inapoi

Leave a Reply