Controversa privind otelul folosit pentru renovarea Turnului Big Ben

otelul utilizat pentru renovarea Big Ben

Renovarea turnului cu ceas Big Ben – unul dintre cele mai iconice repere din Marea Britanie – se realizeaza folosind si otel din Germania, Brazilia si Emiratele Arabe Unite.

Stephen Kinnock, a carui circumscriptie de la Aberavon gazduieste fabrica de otel Tala Steel din portul Talbot, a pus la indoiala Comisia de la Casa Comunelor cu privire la proiectul care este de asteptat sa coste 61 de milioane de lire sterline.

Vestea vine in timp ce producatorii de otel din Marea Britanie experimenteaza o concurenta internationala intensa si lupta pentru depasirea crizei care a agonizat industria acum doi ani si care a dus la pierderea a mii de locuri de munca.

Comisia a declarat ca “marimea” esafodajului presupune ca o parte din otelul folosit trebuia achizitionat din strainatate.

Anul trecut, guvernul a promis sa publice detalii despre viitoarea infrastructura, sectorul public si proiectele de aparare pentru a stimula industria siderurgica din Marea Britanie. Prin formularea unor cerinte, se spera ca producatorii de otel din Marea Britanie se vor putea organiza mai bine pentru lucrarile guvernamentale, oferindu-le sanse mai mari sa castige contractele.

Apeland la ceea ce el a numit o “politica de achizitii patriotica” pentru proiectele nationale, domnul Kinnock a adaugat: “Big Ben este vazut ca un simbol al tarii noastre in intreaga lume, insa renovarea lui devine rapid un simbol al abordarii indiferente si incompetente a acestui guvern in ceea ce priveste industria otelului.”

Un purtator de cuvant al Parlamentului a declarat: “Originea majoritatii otelului pentru esafodajul utilizat pentru renovarea turnului Big Ben este britanic, iar toate structurile de otel au fost asamblate in Marea Britanie. Cu toate acestea, datorita cantitatii si marimii componentelor cerute, a fost necesar si   otel de la furnizorii straini. ”

Sursa articol: http://www.telegraph.co.uk/business/2017/10/21/sunday-big-ben-refurbishment-delivers-blow-british-steel-industry/

Share
<< Inapoi

Leave a Reply