Az egészséges gazdaságnak egészséges acéliparra van szüksége

Egy egészséges gazdaságnak szüksége van egy egészséges acéliparra, amely munkahelyeket biztosít és ösztönzi a növekedést.

Az acél a társadalom elmúlt 100 éves fejlődésének alapja. Az acél ugyanilyen alapvető fontosságú lesz a következő 100 év kihívásainak kezelésében is.

KULCSFONTOSSÁGÚ TÉNYEK AZ EGÉSZSÉGES ACÉLIPARHOZ

A világ egy főre jutó átlagos acélfelhasználása folyamatosan nőtt, a 2001-es 150 kg-ról 2020-ra megközelítőleg 230 kg-ra nőtt, így a világ virágzóbbá vált.

Az acélt minden jelentős iparágban használják: energiaipar, építőipar, autóipar, közlekedés, infrastruktúra stb.

Becslések szerint 2050-re az acélfelhasználás a jelenlegi szinthez képest mintegy 20%-kal fog növekedni, hogy kielégítsük a növekvő népesség igényeit.

Acéllal felhőkarcolókat lehet építeni. A lakásépítési és építőipari ágazat ma a legnagyobb acélfogyasztó, a gyártott acél több mint 50%-át használja fel.

Az acél tulajdonságai lehetővé teszik az innovációt, és lehetővé teszik a merész ötletek megvalósítását. Az acél lehetővé és vonzóvá teszi a mérnöki művészetet.

A modern acéltermékek soha nem voltak kifinomultabbak. Az intelligens autótervezésektől a csúcstechnológiás számítógépekig, a legmodernebb orvosi berendezésektől a nagy teljesítményű műholdakig.

Az építészek bármilyen formát vagy nyílást tervezhetnek. Az acélszerkezetek pedig úgy tervezhetők, hogy megfeleljenek innovatív terveiknek.

A modern acél előállítására minden évben új és jobb módszereket találnak fel. 1937-ben a Golden Gate hídhoz 83 000 tonna acélra volt szükség, ma már csak feleannyira lenne szükség.

A ma használt acélok több mint 75%-a 20 évvel ezelőtt még nem létezett.

Az acél szilárdsága, sokoldalúsága, alakíthatósága és az a tény, hogy folyamatosan újrahasznosítható, alapvető anyaggá teszi.

Az acél a leggazdaságosabb és a legjobb szilárdság/tömeg arányt kínálja bármely más építőanyag közül.

Share
<< Inapoi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.Categorii


Taguri

    hu_HUHungarian