Egyiptom új közigazgatási fővárosa – acélból épített oázis

Egy acélból épített oázis Egyiptom új közigazgatási fővárosa. Egy nagyszabású infrastrukturális projekt Kairó külvárosában. Afrika legmagasabb felhőkarcolója fogja megkoronázni.

Sok esetben az acélvázakat választják a városi projektek fejlesztéséhez. Az acélvázakat a magas, többszintes épületeknél az általuk kínált előnyök miatt használják. Ezek elsősorban a gyorsaság és a könnyű összeszerelhetőség.

Egyiptom új közigazgatási fővárosa - acélból épített oázis

Akár új projektről, akár újratervezésről/felújításról van szó, az acélvázak úgy a kivitelezők, mind az ügyfelek számára előnyöket kínálnak.

Az acélszerkezetek világszerte egyre népszerűbbek. Számos modern építészeti csoda épült acél felhasználásával.

Kairó történelmi városa és a Szuezi-öböl között félúton fekszik Egyiptom új közigazgatási és pénzügyi fővárosa (NAC). Az új metropolisz még építés alatt áll, de máris lenyűgözően emelkedik a korábban 700 km2 -es sivatagból.

Kairó 20 millió lakosával már most a világ egyik legforgalmasabb városa. A statisztikák szerint a régió lakossága a következő 20-30 évben megduplázódik. Az új várostól azt várják, hogy az Egyiptomi Vízió 2030 részeként csökkentse a zsúfoltságot és fellendítse a gazdasági fejlődést.

Az ország legfontosabb kormányzati és miniszteri hivatalainak elhelyezésére tervezték. Külföldi nagykövetségek is. A NAC 6,5 millió lakosnak ad majd otthont, ha elkészül.

EGY ACÉLBÓL KÉSZÜLT OÁZIS

A 21 lakónegyedet és 25 „dedikált” kerületet tartalmazó város egy hatalmas központi parkkal büszkélkedhet majd, mesterséges tavakkal és egy acélból és betonból készült „zöld folyóval”, amely a Nílus Kairón átvezető útját szimbolizálja majd.

A város 2000 oktatási intézményt, több mint 600 kórházat és klinikát, valamint egy technológiai és innovációs parkot is magában foglal majd. Valamint egy óriási vidámparkot, amely négyszer akkora lesz, mint Disneyland.

A város ad otthont az új nemzeti stadionnak is. Egy 93 000 férőhelyes stadion, amely a második legnagyobb lesz Afrikában. A stadion tetejét, amelyet egy nagy szilárdságú acélváz és acél függesztőkábelek tartanak majd, úgy tervezték, hogy Nefertiti királynő ünnepi fejdíszére hasonlítson.

FELHŐKARCOLÓK ​​VÖLGYE

A NAC város központjában egy felhőkarcoló csoportot terveznek, amely a város üzleti negyedének ad otthont. A fénypont az Ikonikus torony(Iconic Tower).

394 méteres magasságával az Iconic Afrika legmagasabb felhőkarcolója. A luxori obeliszk ihlette épületben 40 irodaszint, 10 luxusapartman található, további 30 pedig egy ötcsillagos szálloda. A 74. emeleten található egy kilátó, ahonnan páratlan kilátás nyílik az új városi tájra.

A 78 emelet teljes súlyának biztonságos elviseléséhez 4600 tonna nagy szilárdságú acél megerősítésre van szükség.

Hatalmas mérnöki munkákra van szükség egy teljesen új város összekapcsolásához és áramellátásához. Csatornát, tápkábelt és utakat kell biztosítaniuk.

2023-ban 450 km nagy szilárdságú acélsínt szerelnek fel és helyeznek üzembe. A becslések szerint 1750 km-es meghosszabbítással, amely később összeköti az új fővárost Asszuán városával.

Egyiptom új fővárosa azon tervezői és mérnöki csapatok képességeire támaszkodik, amelyek lehetővé teszik az ilyen infrastrukturális projekteket. Ezeknek a csapatoknak olyan anyagokra volt szükségük, amelyekre támaszkodhattak egy innovatív, acélból épült város létrehozásához, amely a sivatag fölé emelkedik.

Az acélgyártók fenntartható infrastruktúra kiépítésére törekszenek. Ezt nagy teljesítményű acélanyagok kifejlesztésével és szállításával érik el. Továbbá tervezési/építési technológiák kifejlesztése a katasztrófáknak ellenálló acélszerkezetű épületek építéséhez.

Ami az acélt illeti, a technológia folyamatosan fejlődött, a gyártási folyamatoktól kezdve a rendkívül erős szén- és ötvözött acélváltozatok feltalálásáig mindent tökéletesített.

Share
<< Inapoi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.Categorii


Taguri

    hu_HUHungarian