H Profil vs. I Profil

A H profil vs. I profil a téma, amelyet ebben a cikkben javasolunk. Az építőiparban és a kapcsolódó területeken dolgozók számára létfontosságú, hogy megértsék ezeket a különbségeket.

Első pillantásra ez a két acélprofil hasonlónak tűnik, de van néhány jelentős különbség, amelyet feltétlenül meg kell érteni.

A H-profilokon belül:

HEA – H-profil könnyű szárnyakkal;

HEB – H-profil normál szárnyakkal;

HEM – H-profil nehéz szárnyakkal.

A H-profilok 3 típusa közötti különbségekről itt olvashat.

És az I. profilokon belül van:

INP – normál I profil ;

IPE – I. gazdasági profil.

A kétféle profil kissé eltérő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a szilárdság-súly arány, teherbírás, szakítószilárdság stb.

A szerkezeti felhasználásra szánt melegen hengerelt acélszelvényt két mechanikai szakítószilárdsági paraméter jellemzi: a folyáshatár és a szakítószilárdság.

A H-profilok keresztmetszete optimalizáltabb, mint az I-profiloké, ami ésszerű szilárdság/tömeg arányt biztosít számukra, azaz nagyobb az egységnyi területre jutó szilárdságuk. A nagyobb keresztmetszetű terület biztosítja ezt a nagyobb szilárdságot.

H PROFIL JELLEMZŐI VS. PROFIL I JELLEMZŐI

Súly

A H-profil átlagos tömege nagyobb, mint az I-profilé, ami azt jelenti, hogy bizonyos alkalmazásokban nagyobb erőhatásokat képes elviselni.

Ezért olyan alkalmazásokban, ahol a súly és a falakra ható erő kérdéses, az I-profilokat kell választani, mivel ezek könnyebbek. Ugyanakkor a H-profil nagyobb terhelést képes elviselni, mint az I-profil.

PROFILGEOMETRIA

Az INP és IPE profilok keresztmetszeti magassága láthatóan nagyobb, mint a szárnyak hossza.

A 300 mm-ig terjedő HEA esetében a profil magassága kisebb, mint a szárny szélessége. E méret után a profil magassága nő, míg a szárny szélessége 300 mm-nél állandó marad.

300 mm-ig a HEB Europrofil négyzet alakú, mivel a profil magassága és a szárnyak szélessége megegyezik. A HEA-profilhoz hasonlóan e méret után a profil magassága nő, míg a szárny szélessége 300 mm-en állandó marad. A HEM profilok esetében a magasság nagyobb, mint a szárnyszélesség.

Weboldalunkon minden egyes terméknél megtalálja ezeket a méreteket.

Nyitások

A H-profilokkal akár 100 méteres fesztávolság is elérhető. Míg az I-profilokkal 10 és 30 méter közötti nyílások érhetők el.

Ez a szerkezeti acélprofilok két változata, amelyeket számos alkalmazásban használnak. Elsősorban a következő célokra használják őket: kereskedelmi és lakóépületek oszlopai és gerendái, pótkocsik és teherautók, hidak, stadionok és más nagyméretű szerkezetek építése, ahol a biztonság és a stabilitás fontos szempont.

Az acélról köztudott, hogy rendkívül ellenálló a természeti katasztrófák, például földrengések és hurrikánok okozta károkkal szemben.

A H Metal acélprofilokat szállít Románia és az EU egész területére. A profilokat 12 m hosszúságban vagy projektméretekre vágva szállítjuk.

Ajánlatkéréshez kérjük, küldjön emailt a office@h-metal.ro címre!

Share
<< Inapoi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.Categorii


Taguri

    hu_HUHungarian