Tata Steel lanseaza o noua calitate de otel

Gigantul Tata Steel a dezvoltat o noua calitate de otel. Pentru a imbunatati fabricarea rotilor pentru tractoare si a vehiculelor mari off-road. Aceasta clasa de otel va fi fabricata la uzina din Port Talbot si va fi livrata fie sub forma de bobine, fie de placi prelucrate prin reteaua de distributie Tata Steel din Marea Britanie si Europa continentala.

Compania Tata Steel foloseste experienta acumulata in perfectionarea otelului utilizat in industria feroviara si petroliera. Intruncat a fost capabila sa aplice o solutie similara otelului necesar pentru producatorii de jante.

noua calitate de otel - otel DD13WR pentru tractoare

Noua calitate de otel – DD13WR

Clasa de otel, denumita DD13WR, permite producatorilor sa formeze, sudeze si sa lamineze la rece otelul, cu mai putine sanse de cedare a materialului.

Phil Clements, director de vanzari a sectorului de excavare pentru Tata Steel, a declarat: „Prin colaborarea stransa cu clientii am fost in masura sa stabilim modul in care putem ajuta la imbunatatirea produselor. Si reducerea costurilor de productie. Acest nou tip de otel este un alt exemplu. Pentru modul in care aceste relatii ne permit sa dezvoltam produse de care au nevoie clientii nostri.”

De obicei, procesul de fabricatie a jantelor include o serie de pasi. Care exercita solicitari mari asupra otelului in timpul productiei. Cedarea sudurilor indica o nevoie crescuta de inspectie manuala si reprelucrare semnificativa pentru a elimina defectul sau decopertarea intregii rotii.

Specialistii care lucreaza pentru Tata Steel au realizat ca defectele aparute in timpul productiei rotilor de tractor sunt similare cu cele observate de companie in cazul sudurilor flash cap la cap (in transportul feroviar). Si sudarea prin inductie a tuburilor (folosind inductia de inalta frectventa).

Probe ale esecurilor de sudura au fost primite de la numerosi producatori de pneuri de tractor din Europa si analizate in Centrul R & D detinut de Tata Steel in Marea Britanie. Solutia a fost crearea unei clase de otel care dispune de o compozitie chimica mai bine controlata.

Accentul dezvoltarii produsului s-a pus pe imbunatatirea performantei de sudare prin optimizarea compozitiei chimice. De asemenea, reducerea nivelului de sulf pentru a perfectiona formabilitatea dupa sudare, reducand semnificativ esecurile de despicare a materialului.

Otelul a fost validat printr-o serie de studii care au avut rezultate pozitive.

Sursa: http://www.walesonline.co.uk/business/business-news/tata-ploughs-steel-grade-tractor-8431620

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian