ArcelorMittal Galati a raportat pierderi de 110 milioane euro

Acum zece ani combinatul de la Galati avea afaceri de peste 6,3 mld. lei. Reducerea cererii de otel, scaderea pre­tu­lui ote­lului si concurenta Turciei si Ucrai­nei au lovit puternic afacerile combinatului.

Actualul ArcelorMittal Galati, fostul colos siderurgic Sidex, a avut parte in ultimul deceniu de reducerea  numarului de angajati cu aproape 11.000 de oameni si pierderile cumulate de peste 4 miliarde lei.

Totusi, combinatul de la Galati ramane unul dintre pilonii exportului romanesc. Anul trecut, compania a exportat marfuri in valoare de 1,94 miliarde de lei. Fiind in scadere cu 11,4% de la nivelul de 2,19 miliarde de lei în 2013. Vanzarile pe piata interna au crescut cu 7,8%. De la 1,52 miliarde de lei in 2013 la 1,64 miliarde de lei anul trecut.

combinatul de la Galati

Sursa foto: Wikipedia, enciclopedia libera

Pierderile masive, precum şi costu­rile asociate energiei regenerabile au fost in mai multe randuri puse pe masa de reprezentantii combinatului siderurgic. Inclusiv miliardarul Mittal, evocand in 2013, intr-o vizita la Bucuresti. Unde a avut discutii cu premierul Victor Ponta, posibilitatea retragerii din Europa din cauza preturilor mari la energie.

Businessul Mittal, cel mai mare angajator din Galati si cea mai mare com­panie din judet dupa cifra de afaceri, in­cearca sa isi gaseasca un viitor in noile con­ditii, unde, la nivel global ce­rerea nu si-a revenit, iar China face jocurile.

Citeste articolul complet pe: zf.ro

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian