Hale metalice

hala tabla zincata cutata

In cadrul constructiilor pe structura metalica halele industriale sunt cea mai intalnita si cea mai practica metoda de constructie utilizata in domeniul industrial si comercial.

Halele metalice industriale sunt de obicei proiectate pentru a oferi suprafete mari deschise, cu cativa stalpi structurali interni, oferind astfel o flexibilitate maxima in utilizare si libertate de miscare a utilajelor in interiorul constructiei.

Un avantaj important in alegerea  halelor metalice ca solutie constructiva este ca acestea se pot extinde si se pot crea spatii noi mult mai usor si rapid decat in cazul constructiilor de beton.

Ca si structura o hala industriala metalica are in componenta urmatoarele:

- structura de rezistenta

- elementele acoperisului

- contravantuirile elementelor acoperisului si peretilor

- scheletul metalic al peretilor

- constructiile auxiliare

Utilizarea materialelor in constructiile metalice este limitata de caracteristicile de rezistenta, de compozitia chimica a acestora, precum si de comportarea la factorii de coroziune. Otelul are o cota de piata importanta in acest sector. Diversitatea mare a domeniilor in care se folosesc halele metalice si a conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca, conduce la tipuri de hale cu forme si alcatuiri foarte variate.

Otelul carbon este obtinut din fonta, prin procedee siderurgice, prin rafinare, si contine cantitati variate de elemente insotitoare, cum sunt: siliciu, mangan, fosfor, cupru, nichel, crom, introduse in momentul elaborarii otelului.

O alta caracteristica a utilizarii otelurilor in constructiile metalice este folosirea cu preponderenta a otelurilor calmate, care rezista la solicitari mari si pot fi sudate fara a se produce crapaturi in zona sudurilor.

Otelurile carbon folosite in constructiile metalice nu depasesc 0,2 – 0,25% carbon. Acestea au o alungire relativ convenabila si o buna sudabilitate.

hale metalice

Halele metalice se pot utiliza cu succes pentru urmatoarele aplicatii:

depozitare

poductie

agricultura

ferme zootehnice

industria alimentara

service auto

show room

constructii provizorii.

 

 

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply