Constructia de structuri hale industriale metalice

In cadrul constructiilor aceste structuri de hale industriale metalice sunt cea mai intalnita si cea mai practica metoda de constructie utilizata in domeniul industrial si comercial.

structura hala industriala metalica

Halele metalice industriale sunt de obicei proiectate pentru a oferi suprafete mari deschise, cu cativa stalpi structurali interni, oferind astfel o flexibilitate maxima in utilizare si libertate de miscare a utilajelor in interiorul constructiei. Aceste structuri sunt foarte flexibile, in asa fel incat sa combine nevoile de lucru cu cele de reprezentare.

Otelul are o cota de piata importanta in acest sector. Diversitatea mare a domeniilor in care se folosesc halele metalice si a conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca, conduce la tipuri de hale cu forme si alcatuiri foarte variate.

Otelul carbon este obtinut din fonta, prin procedee siderurgice, prin rafinare. Si contine cantitati variate de elemente insotitoare, cum sunt: siliciu, mangan, fosfor, cupru, nichel, crom, introduse in momentul elaborarii otelului.

O alta caracteristica a utilizarii otelurilor in constructiile metalice este folosirea cu preponderenta a otelurilor calmate. Acesta rezista la solicitari mari si pot fi sudate fara a se produce crapaturi in zona sudurilor.

Otelurile carbon folosite in constructiile metalice nu depasesc 0,2 – 0,25% carbon. Acestea au o alungire relativ convenabila si o buna sudabilitate.

Ca si structura o hala industriala metalica are in componenta urmatoarele:

  • structura de rezistenta;
  •  elementele acoperisului;
  • contravantuirile elementelor acoperisului si peretilor;
  • scheletul metalic al peretilor;
  • constructiile auxiliare.

Structuri de hale industriale metalice – avantaje si utilizari

Un avantaj important in alegerea halelor metalice ca solutie constructiva este ca acestea se pot extinde si se pot creea spatii noi mult mai usor si rapid decat in cazul constructiilor de beton.

Utilizarea materialelor in constructiile metalice este limitata de caracteristicile de rezistenta, de compozitia chimica a acestora, precum si de comportarea la factorii de coroziune.

hale metalice

Halele metalice se pot utiliza cu succes pentru urmatoarele aplicatii: depozitare, poductie, agricultura, ferme zootehnice, industria alimentara, service auto, etc.

H Metal comercializeaza o gama vasta de produse metalurgice atat pe teritoriul Romaniei cat si in Uniunea Europeana.

Pentru a primi o oferta precisa va rugam sa ne contactati pe adresa de email office@h-metal.ro.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian