Otelul rusesc si-a pierdut privilegiile in SUA

Departamentul American al Comertului va incheia 15 ani de relatii comerciale privind importurile de productie de otel, tevi si conducte din otel din Rusia. Departamentul a acordat Rusiei 60 de zile pentru conformare si a mentionat ca va aplica apoi obligatii antidumping.
Suspendarea contractului va obliga Rusia sa isi reconsidere politica de exporturi preferentiale de oteluri. Aceasta este urmata logic de o crestere a preturilor, dincolo de garantiile de pana acum.
Factorii de decizie rusi au reactionat spunand ca „nu exista motive obiective” pentru astfel de actiune. Si ca in SUA are loc o crestere a preturilor care indica partii ruse ca „trebuie sa ne aparam interesele”.
Purtatorul de cuvant al ministerului rus de resort a spus, pentru Reuters, ca au primit documentul si ca il vor studia cu atentie.

Sanctiuni pentru importurile de otel din Rusia

SUA au intensificat in ultimul timp sanctiunile contra Rusiei. Dupa intensificarea interventiei militare a acesteia in Ucraina, tintele economice fiind bancile, producatorii de petrol si fabricile de oteluri.
Producatorii americani s-au plans Ministerului Comertului ca exportatorii rusi au incalcat un acord din 1999. Acesta reglementa preturile produselor de otel rusesti in SUA. Ei au spus ca rusii vand la pretul din 2004 pe piata americana.
„Este evident faptul ca parametrii relatiei in domeniul otelului s-au schimbat, asa ca nu mai trebuie acordat Rusiei un tratament special”, a declarat Alan Price, avocat al firmelor americane implicate in comertul cu otel.
Procentul antidumping actual este de 73,59%, iar producatorii rusi – NOVOLIPETSK si MAGNITOGORSK – beneficiau de facilitati de 184,56 %. Practic, americanii implicati in oteluri vor o noua reglementare si o stabilizare la zi pentru a limita pierderile lor.
Institutul American al Fierului si Otelului (AISI) a salutat decizia, spunand ca „intelegerea nu mai putea fi continuata”.
„Industria noastra nu mai poate tolera tratamentul preferential aplicat producatorilor rusi care isi trimit produsele la noi in conditii care servesc interese depasite”, a spus presedintele AISI, Thomas Gibson.
Sursa: tribelive.com
Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian