2 factori care modeleaza dinamica industriei siderurgice

In industria siderurgica internationala, exista o serie de factori care au un impact major asupra evolutiilor si tendintelor generale din aceasta ramura industriala.

2 factori care modeleaza dinamica industriei siderurgice

industria siderurgica internationala
  1. Cererea de otel

Cererea globala de otel in ansamblu a ramas constanta in 2020. In timp ce pietele din UE si America de Nord au inregistrat o scadere a cererii de 8% si, respectiv, 15%, cresterea continua in Asia a compensat pe deplin aceasta scadere a cererii.

Pe parcursul anului 2021, activitatea industriala s-a redresat pe toate pietele. Si, in combinatie cu nivelurile scazute ale stocurilor in majoritatea lanturilor valorice, cererea aparenta globala de otel a crescut cu 6%, pana la un nou nivel record de aproximativ 1.875 milioane de tone.

Pentru 2022 si 2023, perspectivele sunt foarte incerte. Asteptarile unei redresari continue si stabile din pandemie a fost zdruncinata de razboiul din Ucraina si de cresterea inflatiei.

Asociatia Mondiala a Otelului se astepta la o crestere redusa a cererii in 2022. Din cauza impactului razboiului din Ucraina,cu riscuri negative suplimentare din cauza pandemiei continue, in special in China, si cresterea ratelor dobanzilor.

„Ne asteptam ca cresterea sa inceapa in 2023. Si asta se bazeaza pe prezumtia ca razboiul din Ucraina va ajunge la o incheiere candva in acest an. Si cel putin la sfarsitul acestui an vom incepe sa vedem o redresare a utilizarii otelului in pietele afectate „. A declarat directorul general Worldsteel, Edwin Basson, intr-o conferinta de presa pe 14 aprilie.

2. Reglementarile de mediu privind emisiile de CO2 din industria siderurgica internationala

Sectorul otelului la nivel mondial este un emitator important de gaze cu efect de sera. Si, prin urmare, se afla sub o presiune crescuta in ceea ce priveste decarbonizare.

Noile cerinte ale clientilor si costurile crescute estimate pentru emisiile de CO2 au declansat transformarea industriei siderurgice.

Pe parcursul anului 2021, Comisia Europeana a introdus pachetul sau Fit for 55. Acesta contine propuneri legislative pentru a mari obiectivul de reducere a emisiilor pentru 2030. Acestea fiind de la 40% la cel putin 55%. Multi participanti din industrie exploreaza noi tehnologii – inclusiv cele care utilizeaza hidrogen – pentru a satisface aceste noi cerinte. Acest lucru este probabil sa insemne ca mai multe companii siderurgice isi vor muta productia pe baza de furnal la cuptoarele cu arc electric.

Solutiile tehnologice inovatoare sunt cheia pentru atingerea acestor obiective.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian