UE impune taxe antidumping asupra importurilor de otel electric

Uniunea Europeana va impune taxe antidumping asupra importurilor din cinci tari a unui grad de otel electric, potrivit unor surse familiare cu propunerea  Comisiei Europene.

Comisia intentioneaza sa stabileasca tarife intre 21,6 % in cazul importurilor din Rusia de otel electric cu graunti orientati. De asemenea, 35,9 % pentru importurile din Japonia. Ca urmare a unei plangeri depuse in iunie 2014 de catre Asociatia Europeana producatorilor de otel, Eurofer. Taxele vor acoperi, de asemenea, importurile din China (28,7 %), Statele Unite ale Americii (22 %) si Coreea (22,8 %).

Masurile sunt provizorii in asteptarea rezultatului unei anchete care se va incheia in luna noiembrie. In mod normal, astfel de taxe ar continua apoi timp de cinci ani.

Producatorii de otel electric

Otelul electric cu graunti orientati este un produs foarte specializat. Si este folosit de producatorii si distribuitorii de energie, fiind produs de numai 16 companii din intreaga lume.

Producatorii din Europa sunt ArcelorMittal, STALPRODUKT, Tata Steel si ThyssenKrupp. Printre producatorii non-europeni se numara AK Steel, NLMK (Rusia), Posco (Coreea), Nippon Steel si Sumitomo Metal Corp (Japonia), Baosteel, Wuhan Iron si Corp Steel (China).

Eurofer declara ca practicile de dumping au adus prejudicii industriei UE,  preturile sub costurile de productie cauzand pierderi substantiale.

Comisia in luna martie a instituit taxe antidumping asupra importurilor de plate laminate la rece de otel inoxidabil provenite din China si Taiwan.

Eurofer a afirmat ca, in ciuda unui euro la o cotatie mica si a unui proces lent de crestere a cererii europene, producatorii europeni s-au confruntat in continuare cu importuri masive, in special, din Asia si din China.

Totalul exporturilor de otel din China a crescut la un maxim istoric de 93 milioane de tone in 2014. Fiind echivalentul a 60 la suta din consumul total de otel al UE.

Seth Rosenfeld, analist la Jefferies, a declarat ca importurile de otel electric cu graunti orientati au reprezentat doar 1,5 % din totalul importurilor de otel din UE in 2014. Ceea ce il face un produs de nisa, cu un impact limitat asupra castigurilor producatorilor europeni de otel.

Sursa articol: http://www.reuters.com/article/2015/04/28/eu-trade-steel-idUSL8N0XP2WL20150428

Articole similare:

UE ar putea examina exporturile de otel din China

Industria siderurgica din UK are de suferit din cauza importurilor

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian