Otel structural

Un otel structural este o categorie de otel utilizata pentru fabricarea materialelor de constructie intr-o varietate de forme. Oferind arhitectilor si inginerilor civili libertate in proiectare.

otel structural H Metal

Istoria constructiilor din otel incepe in secolul al XX-lea. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial,otelul a devenit disponibil la preturi accesibile, determinand multi antreprenori sa-l aleaga ca o cale viabila de a construi.

Formele, dimensiunile, compozitia chimica, proprietatile mecanice, ale unui otel structural, sunt reglementate de standarde in majoritatea tarilor industrializate.

Otelul utilizat la realizarea constructiilor metalice face parte din categoria otelurilor moi cu continut scazut de carbon.

In functie de valorile caracteristicilor mecanice si de compozitia chimica, pentru otelurile de uz general exista mai multe marci.

La alegerea otelurilor pentru constructii se vor utiliza normele standardului EN 10025 de la 1-6, unde:

1 stabileste Conditii generale de livrare.

2 stabileste Conditii tehnice de livrare pentru oteluri structurale nealiate

3 stabileste Conditii tehnice de livrare pentru oteluri cu granulatie fina normalizate/oteluri laminate sudabile.

4 stabileste Conditii tehnice de livrare pentru oteluri cu granulatie fina laminate termomecanic.

5 stabileste Conditii tehnice de livrare pentru oteluri rezistente la coroziune atmosferica.

6 stabileste Conditii tehnice de livrare pentru table din oteluri cu limita de curgere ridicata.

In timp ce multe sectiuni sunt formate prin laminare la cald sau la rece, altele sunt realizate prin sudarea sau indoirea tablelor de otel.

Otel structural – cele mai comune forme utilizate:

  • profile U;
  • europrofile Inp, Ipe, Hea, Heb, Hem;
  • corniere;
  • profile T;
  • tevi;
  • table si platbande;
  • bare rotunde si patrate.

Constructiile din otel au o popularitate in crestere in intreaga lume, fiecare regiune beneficiind de otel de-a lungul anilor. Multe dintre cele mai bune minuni arhitecturale au fost construite prin utilizarea otelului.

Una din cele mai importante caracteristici ale otelului este ductilitatea acestuia, care difera in funcţie de calitatea (marca) materialului, aceasta reducandu-se in cazul otelurilor de inalta rezistenta. Scaderea ductilitatii face ca otelul structural sa devina mai sensibil fata de prezenta tensiunilor reziduale si sa creasca riscul ruperilor fragile.

Alegerea corespunzatoare a calitatii otelului structural este o problema deosebit de importanta din punct de vedere al asigurarii sigurantei in exploatare a unei constructii metalice, cu scopul evitarii fenomenului de destramare lamelara a otelului.

H Metal livreaza produse metalurgice de calitate pentru astfel de constructii metalice si ofera servicii care vin in intampinarea celor mai exigenti clienti.

De asemenea, distribuim produse metalurgice manoperizate pentru a fi livrate gata de montaj la santier. Aceste produse aduc beneficii economice si de timp clientilor nostri.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian