Tosyalı Holding si Toyo Kohan au semnat un acord de cooperare cu privire la productia de otel in Turcia

Tosyalı Holding, unul dintre cei mai mari producatori de otel din Turcia, a pus bazele unei noi fabrici in colaborare cu gigantul japonez Toyo Kohan in orasul Osmaniye. Prim-ministrul Ahmet Davutoglu a participat la ceremonie insotit de oficialii turci si japonezi.

Davutoğlu a subliniat ca 2015 este a 125-a aniversare a voiajului fregatei Ertuğrul in Japonia. Care a marcat inceputul relatiilor turco-japoneze. Davutoğlu, de asemenea, s-a declarat multumit de faptul ca relatiile economice cu Japonia s-au axat pe produse cu valoare adaugata mare.

Colaborare intre cei mai mari producatori de otel din Turcia si Japonia

Uzina siderurgica Tosyalı-Toyo, care a fost initiata de catre un joint-venture turco-japonez, va fi primul spatiu de producere a otelului cu tehnologie avansata din Turcia. Aeasta fabrica va exporta otel in Europa, Asia si Africa. Investitia va permite productia de otel in valoare de 500 milioane dolari  in Turcia, otel care este in prezent furnizat din afara tarii. Aceasta este prima investitie a Toyo Kohan in Orientul Mijlociu, de asemenea.

Investitia va aduce, de asemenea, o contributie semnificativa la ocuparea fortei de munca. Insemnand aproximativ 4.000 de noi locuri de munca in regiune. Adaugate la cele 6.000 de locuri de munca deja oferite de  Tosyalı Holding in Turcia, Algeria si Muntenegru. „Datorita noilor investitii, ne asteptam ca această cifra sa depaseasca 10.000 in urmatorii trei ani”. A declarat CEO-ul Tosyalı Holding, Fuat Tosyalı. In prezent, Tosyalı Holding, ofera 3.500 de locuri de munca in Turcia.

Tosyalı a mentionat ca in prezent produc 5.000 de metri de tevi pe minut si au stabilit obiectivele de productie pentru 2017 si 2020, la 6 milioane tone, respectiv 10 milioane de tone. Tosyalı Holding este unul dintre principalii furnizori ai gazoductului Trans Anatolian (TANAP). Care este unul dintre cele mai importante proiecte energetice din Turcia si din regiune.

CEO-ul Toyo Kohan, Sumida Hirohiko a declarat ca productia anuala a fabricii de la Osmaniye va fi aceeasi ca a uzinei din Japonia. A mai adaugat: „Acest spatiu va fi al doilea cel mai important al Toyo Kohan, dupa fabrica din Kudamastu. Cu aceasta investitie, ne propunem sa ne extindem pe noi piete prin Turcia. ”

Compania Tosyalı Holding

Aceasta a fost fondata in 1952 pentru a produce tevi aragaz. Si a devenit un producator de otel la nivel mondial. Fiind certificata de Institutul American Petroleum. De asemenea, produce tevi utilizate in operatiuni de foraj de gaze de sist in SUA. Compania a efectuat exporturi de peste 550 milioane dolari in 2014 si intentioneaza sa ajunga la un volum de export de 805 milioane $ in 2015. Aceasta vizeaza sa creasca aceasta cifra la 1,5 miliarde $ in 2023, cand Republica Turcia aniverseaza 100 de ani.

Sursa: http://www.dailysabah.com/economy/2015/01/04/current-account-deficit-to-drop-by-500-million-with-new-investment-in-steel

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian