O industrie siderurgica competitiva, in India, esentiala pentru cresterea sectorului de baza

Sectorul siderurgic si cel din minerit sunt de o importanta strategica pentru orice natiune industrializata. India este norocosa sa aiba o baza solida pentru ambele sectoare. Industria contribuie la crearea de locuri de munca si bunastare. In special in randul statelor bogate in minereuri, care sunt in curs de dezvoltare economica si sociala.

Materiile prime sunt esentiale pentru o cresterea competitiva in industria otelului. Acestea sustin sectoarele principale, cum ar fi infrastructura si productia. Este important sa fie pastrate costuri competitive pentru materii prime, energie, forta de munca, capital si logistica. Deoarece industria siderurgica depinde de toate aceste aspecte.

Unul dintre motivele principale pentru crestere lenta a exporturilor de otel (-6.6% in aprilie-decembrie 2014) din India a fost ca otelul indian nu poate concura cu preturile oferite de alti producatori de pe pietele majore. Este, prin urmare, imperativ pentru sustenabilitatea pe termen lung a industriei siderurgice din tara sa fie pastrat costul de achizitie a materiilor prime in limite controlabile.

Sectorul de minerit important pentru sectorul siderurgic

In sectorul mineritului, guvernul a instituit recent normele de licitatie pentru blocurile de carbune. Acesta este un pas spre viitor care protejeaza investitia companiilor din sectorul minier si siderurgic. Toate prin stabilirea legaturilor intre materii prime, uzine si companiile utilizator final.

Licitatia este un mecanism adoptat pentru a aduce transparenta. In cazul carbunelui, se vor prefera ofertantii cu proiectele aflate in proximitatea minelor si in baza inregistrarilor financiare. De asemenea, si de dezvoltare din trecut. Aceasta este cu siguranta un plan care poate fi replicat cu succes pentru minele de minereu de fier ale companiilor siderurgice. Este necesar sa se definească normele de valoare adaugata. Si sa se incurajeze activitatile optime de exploatare si sa se asigure preturi competitive in raport cu mineritul comercial.

In toate aceste aspecte, rolul unui mecanism de reglementare este extrem de important. Licitatia poate permite participarea investitorilor multinationalelor ale caror activitati pot fi puse in interesul tarii in cadrul unui mecanism reglementat corespunzator.

O industrie competitiva a otelului este, de asemenea, esentiala pentru succesul sectorului de prelucrare. Dupa o stagnare in ultimii doi ani. Cresterea in acest sector poate fi facilitata prin garantarea aprovizionarii cu materii prime (otel), la tarife competitive.

Industria siderurgica indiana are ca obiectiv sa realizeze aproape de 3 ori mai mult decat nivelul actual de productie in urmatorul deceniu si jumatate pentru a raspunde la cererea industriala si de productie in crestere si sa devina al doilea mare producator de otel din lume. Target-ul poate fi realizat doar daca minereul de fier si strategia de aprovizionare cu carbune cocsificabil defineste in mod clar un cadru transparent de exploatare, in masura in care este posibil.

Sursa: http://www.financialexpress.com/article/markets/commodities/competitive-steel-industry-crucial-for-core-sector-growth/29191/

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian