Industria otelului din Arabia Saudita este influentata de scaderea pretului petrolului.

Industria otelului se preconizeaza a fi afectata, deoarece scaderea brusca a pretului petrolului indica o economie in descrestere. Cererea de otel si alte materiale de constructii in Arabia Saudita va primi o lovitura.

Arabia Saudita este unul din liderii consumului de otel in regiunea Golfului cu o cerere dictata de dezvoltarea oraselor economice.

Cu una din cele mai bogate economii din Orientul Mijlociu, unul din cele mai mari castiguri pe cap de locuitor din PIB, cu o populatie in crestere puternica, industrializarea, sistemul public de transport – cai ferate, aeroporturi. Ilustreaza orientarea guvernelor pe mentinerea cresterii economice prin dezvoltarea intensiva a infrastructurii.

Industria otelului afectata de caderea economiei globale

In ciuda mentinerii ferme a pietei constructiilor, recenta scadere a pretului petrolului semnalizeaza o cadere a economiei globale ce poate avea un impact negativ asupra industriei otelului din Arabia Saudita. Pana in vara, pretul petrolului brut a fost relativ stabil in ultimii patru ani, in jurul a 110$/baril. Cererea mai slaba de petrol si cresterea productiei SUA a obligat Arabia Saudita pe neasteptate sa taie pretul petrolului. Ce a fost exportat catre SUA cu 30% incepand cu iunie.

Pretul scazut al petrolului poate aduce atingere industriei SUA prin afectarea intereselor producatorilor autohtoni. Acestia vor cere preturi mai mari pentru profitabilitate. Fara ca Arabia Saudita sa creasca preturile, industria de petrol si gaze a SUA se afla sub o presiune crescanda. Avand scopul mentinerii nivelului inalt al productiei, cel mai ridicat din ultimii 30 de ani. Arabia Saudita are nevoie de un pret al petrolului in jur de 85$ pe termen lung. Dar cu o rezerva estimata la 700 mld $ isi poate permite sa sustina preturi mai mici, suficient timp. Toate astea pentru a elimina producatorii cu costuri ridicate.

Arabia Saudita este cea mai mare piata de constructii in crestere din zona Golfului, reprezentând 40% din toate proiectele cu dezvoltare in 5 domenii cheie ale economiei: sanatate, cazare, educatie, transport si divertismentul turistilor.

Industria otelului si a constructiilor vor fi afectate in urma scaderii preturilor la petrol, deoarece investitorii ar putea fi reticienti in a investi in proiecte in timp ce economia este sovaitoare.

Atunci cand pretul petrolului creste din nou, in cazul in care producatorii cu costuri ridicate au fost eliminati de pe piata, Arabia Saudita va avea o cota de piata mare a industriei si economia lor va exploda, realimentand investitiile in industria constructiilor pe o scara mai mare.

Sursa: https://uk.finance.yahoo.com/news/steel-industry-set-impacted-slumping-000000104.html

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian