O economie sanatoasa are nevoie de o industrie siderurgica sanatoasa

O economie sanatoasa are nevoie de o industrie siderurgica sanatoasa, care sa ofere locuri de munca si sa stimuleze dezvoltarea.

Otelul sta la baza ultimilor 100 de ani de dezvoltare a societatii. La fel de fundamental va fi otelul si pentru a face fata provocarilor urmatorilor 100 de ani.

o industrie siderurgica sanatoasa
Sursa foto – worldsteel.org

Fapte cheie despre otel pentru o industrie siderurgica sanatoasa

Utilizarea medie mondiala de otel pe cap de locuitor a crescut constant, de la 150 kg in 2001 la aproximativ 230 kg in 2020, facand lumea mai prospera.

Otelul este folosit in fiecare industrie importanta: energie, constructii, automobile si transporturi, infrastructura etc.

Pana in 2050, se estimeaza ca utilizarea otelului va creste cu aproximativ 20% fata de nivelurile actuale pentru a satisface nevoile populatiei noastre in crestere.

Realizarea de zgarie-nori este posibila cu ajutorul otelului. Sectorul locuintelor si constructiilor este cel mai mare consumator de otel in prezent, folosind mai mult de 50% din otelul produs.

Proprietatile otelului fac posibila inovatia, permitand materializarea ideilor indraznete. Otelul face arta ingineriei posibila si atractiva.

Produsele moderne din otel nu au fost niciodata mai sofisticate. De la modele de masini inteligente la computere de inalta  tehnologie, de la echipamente medicale de ultima generatie la sateliti performanti.

Arhitectii pot proiecta orice forma sau deschidere pe care o doresc. Iar structurile din otel pot fi concepute pentru a se potrivi design-urilor lor inovatoare.

In fiecare an se inventeaza modalitati noi si mai bune de a produce otel modern. In 1937, pentru Podul Golden Gate era nevoie de 83.000 de tone de otel, astazi ar fi nevoie doar de jumatate din aceasta cantitate.

De asemenea, peste 75% din otelurile utilizate astazi nu existau acum 20 de ani.

Rezistenta, versatilitatea, ductilitatea si faptul ca este continuu reciclabil fac din otel un material de baza.

De asemenea, otelul ofera cel mai economic si cel mai bun raport rezistenta/greutate fata de orice alt material de constructie.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian