Otelul de inalta rezistenta utilizat pentru a crea produse rezistente, usoare si sustenabile

Otelul de inalta rezistenta este utilizat de BelAZ, un producator din Belarus de echipament de transport si terasamente. Otelul este un material care este folosit in vietile noastre de zi cu zi. Sunt noi metode inovatoare de a-l utiliza fiind gandite si realizate zilnic.

Otelul de inalta calitate – Belaz 75710

Peste tot in lume, nevoia de a optimiza productia in mine si cariere este esentiala. Si astfel BelAZ a veni cu ideea de a construi cel mai mare camion bena din lume, Belaz 75710.

Dupa examinarea modalitatilor ca acest utilaj sa devina realitate, BelAZ a conceput o noua suspensie axa si rulmenti rotire folosind otelul de inalta rezistenta. Utilizarea acestui otel permite o capacitate, de incarcare, crescuta prin distribuirea uniforma a greutatii pe fata si spatele vehiculului.

Rezistenta, versatilitatea si flexibilitatea otelului au fost esentiale in crearea celului mai mare camion, de acest fel ,din lume. Belaz 75710 poate transporta 450 de tone cu o viteza de 40 km/h. Atunci cand este complet incarcat si poate rezista la conditii meteorologice extreme.

A fost utilizat otel de inalta rezistenta WELDOX 700F in placi de 110 mm si 125 mm, furnizat de companie membra Worldsteel SSAB, alaturi de un design unic, ceea ce a oferit avantaje considerabile asupra productivitatii (o incarcatura utila cu 20%  mai mare decat un camion convențional ).

Ca o recunoastere a acestei utilizari inovatoare a otelului, BelAZ castigat „Swedish Steel Prize 2014” , un premiu oferit de SSAB. Acest proiect evidentiaza modul in care otelul pot fi folosit pentru a dezvolta produse mai usoare si mai sustenabile pentru viitor.

Toate produsele din otel pot fi reutilizate integral la sfarsitul ciclului lor de viata, de un numar infinit de ori, fara a-si pierde proprietatile. Pentru aceste caracteristici, care evidentiaza gradul sau ridicat de compatibilitate cu mediul, otelul poate fi considerat un produs ”verde” din toate punctele de vedere.

Sursa: http://www.worldsteel.org/media-centre/Steel-news/High-strength-steel–Creating-stronger–lighter–sustainable-products.html

Articole similare:

Tata Steel lanseaza o noua calitate de otel

Noi metode de fabricatie pentru metale mai rezistente

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian