4 domenii pentru care otelul este esential

Va prezentam patru industrii pentru care otelul este esential. Exista mai mult de 3.500 de grade de otel cu multe propietati fizice si chimice diferite. Cu rezistenta exceptionala, flexibilitatea si reciclabilitatea sa, este utilizat in elemente ale vietii de zi cu zi.

Otelul este esential in diverse industrii, printre care si:

Otelul este esential in industrii

1.Transporturi

O economie competitiva la nivel global depinde de o retea de transport eficienta, moderna si integrata.

Aproape toate vehiculele care circula astazi sunt realizate din otel. Transporturile feroviare necesita otel pentru trenuri, sine si infrastructura. Constructii navale utilizeaza in mod traditional tabla din otel structural pentru a fabrica carena navelor. Otelul temperat este utilizat pe scara larga pentru trenul de aterizare al aeronavelor datorita rezistentei sale ridicate.

Folosirea inovativa a otelului de rezistenta foarte mare in realizarea masinilor aduce un aport la performantele excelente in urma testelor de impact. Iar invelisul de metal rezistent la coroziune asigura o durata de exploatare mai lunga.

2.Locuinte si constructii

Sectorul de locuinte si constructii este cel mai mare consumator de otel astazi. Unde se utilizeaza in jur de 50% din productia mondiala de otel.

A fost nevoie de 57.000 de tone de otel pentru a construi scheletul Empire State Building, una dintre cladirile cele mai recunoscute din lume.

otelul utilizat pentru energia regenerabila

3.Energie regenerabila

Otelul este materialul principal utilizat in furnizarea de energie regenerabila – eoliana, solara si a apei.

Cererea de otel pentru energia eoliana este estimat sa ajunga la 13 milioane de tone pana in 2020.

In sectorul energiei regenerabile produsele din otel cu proprietati mecanice specifice sunt utilizate in centrale hidroelectrice pentru turbine, portile de apa si vanele care duc apa la turbine.

In cazul energiei eoliene placi din otel de inalta rezistenta si profile lungi sunt utilizate pentru a realiza structura turnutilor, iar otelul electric pentru generatoare.

 4.Aparatura de uz casnic

O gama specifica de produse plate din otel sunt utilizate pentru aparatele de uz casnic, astfel incat sa fie optimizata performanta tehnica.

Versatilitatea si rezistenta otelului il fac materialul perfect pentru aparatele de uz casnic. Clase specifice de produse plate din otel, cum ar fi tabla si platbanda sunt utilizate intr-o gama larga de aparate, inclusiv cuptoare si frigidere.

Articole similare:

De ce constructiile pe structura metalica sunt rezistente la evenimente seismice?

Reciclarea otelului

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian