Tata Steel lanseaza, in UK, o teava de ultima generatie

Tata Steel a lansat in Europa o teava din otel de constructii, un produs „inovator si mai rezistent”. Acesta poate accelera constructia de cladiri noi si reduce greutatea utilajelor sau vehiculelor de mari dimensiuni.

Celsius 420, care este descris ca fiind un „otel de ultima generatie”, a fost dezvoltat in colaborare cu clientii din domeniul constructiilor. In primul rand pentru a fi utilizat in proiectele de constructii solicitante.

„Gama noastra Celsius este deja foarte bine stabilita pe piata sectiunilor tubulare structurale. Dar noi stim ca clientii nostri sunt constant in cautare de noi materiale cu proprietati imbunatatite, de aceea ne concentram atat de mult pe inovare pentru a dezvolta produse din otel de ultima generatie „, a declarat Henrik Adam – ofiter comercial sef al Tata Steel in Europa.

„Cu Celsius 420 aducem pe piata o gama complet noua de sectiuni tubulare structurale finisate la cald care credem ca este o clasa proprie”, a adaugat el.

Noua teava din otel de constructii

Noul produs pretinde ca ofera economii semnificative de greutate. Permitand echipelor de constructori sa utilizeze fundatii mai mici si mai putine structuri temporare. Ajutand astfel sa fie redus timpul de constructie si costurile de pe santier.

”Celsius 420 are, de asemenea, un potential de utilizare in sectoarele produselor mecanice. Cum ar fi utilaje industriale si vehicule agricole”. A declarat compania intr-un comunicat. Proprietatile chimice speciale ale otelului Celsius 420 permite ca produsele sa fie usor sudate, in ciuda rezistentei sale suplimentare.

Jonathan Clemens, seful de marketing, constructii si infrastructura pentru operatiunile europene ale Tata Steel, a declarat: „Fiind un produs sudat finisat la cald, cu rezistenta sporita, Celsius 420 ofera clientilor avantaje mari prin costuri mai mici ale materialelor, sudabilitate buna si performante imbunatatite datorita gradului ridicat de uniformitate in grosimea peretelui „.

Gama de tevi rotunde, patrate, dreptunghiulare si eliptice Celsius 420 a  intrat productie la sfarsitul anului trecut si se afla in prezent la clienti in studiu.

Sectiunile sunt realizate din benzi produse la uzinele Tata Steel din South Wales. Fiind transformate in tevi finisate la cald in laminoarele companiei din Hartlepool si Corby, UK.

Sursa articol: http://articles.economictimes.indiatimes.com/2015-02-02/news/58711378_1_henrik-adam-tata-steel-hartlepool

Articole similare:

Tata Steel lanseaza, in UK, o teava de ultima generatie

Noi metode de fabricatie pentru metale mai rezistente

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian