Tranzitia Liberty Galati catre otelul verde

Tranzitia Liberty Galati catre otelul verde este un tel ambitios pe care combinatul si l-a propus.

Grupul Liberty a achizitionat combinatul din Galati, aflat la limita supravietuirii, in iulie 2019. Obiectivul declarat al grupului este sa transforme combinatul in cel mai important producator regional de otel verde. Este un angajament care se intinde pe 10 ani si presupune investitii de 1 miliard de euro.

Tranzitia catre otelul verde
Sursa foto libertysteelgroup.com

Perioada pandemiei a venit cu provocari noi. Totusi, Liberty Galati nu si-a incetat operatiunile si nici nu si-a redus semnificativ activitatea in timpul pandemiei. S-au facut eforturi pentru a proteja si mentine angajatii.

,,Cand am cumparat afacerea, se produceau circa 1,7 milioane de tone. Anul trecut am avut o productie-record de 2,1 milioane de tone de metal brut, ceea ce inseamna 2,35 milioane de tone de otel. De la 1,7 am ajuns la 2,35, ceea ce pentru furnal este cea mai mare productie in întreaga sa istorie. Deci am fost foarte multumit de rezultatele tehnice operationale ale afacerii. ” spune Sanjeev Gupta patronul Liberty Galati.

„Productia-record de anul trecut este un pas important in misiunea noastra de a obtine nu doar volume mai mari, ci si otel de calitate, cu amprenta redusa de carbon”, a declarat Prasanta Mishra, Executive Director Liberty Galati.

Ce presupune tranzitia Liberty Galati catre otelul verde?

Combinatul Liberty Galati a inceput procesul de licitatie pentru a cumpara noi cuptoare hibride cu arc electric. Ceea ce reprezinta un pas major in indeplinirea viziunii de a deveni neutru in emisii de carbon pana in 2030.

Noua tehnologie va permite operatiunilor de productie a otelului de la Galati sa aiba un mix de alimentare mai flexibil. Va fi posibil un amestec flexibil de fonta lichida, fier redus direct (DRI/HBI) si fier vechi.

Pentru a sustine obiectivul de decarbonizare, Liberty Galati a lansat deja prima faza de 50 MW din proiectul de energie solara de 180 MW realizat pe platforma industriala, care va furniza energie verde direct otelariei.

„Noile cuptoare vor reduce emisiile de carbon cu peste 80% in timp. Sustinand ambitia noastra de a produce GREENSTEEL cu amprenta redusa de carbon la LIBERTY Galati”, au declarat reprezentantii combinatului.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian