China a atins un nou record in productia de otel

Industria siderurgica din China a atins un nou record de productie in primul trimestru, record sustinut de consumul din sectorul infrastructurii.

China a produs 231 milioane de tone in perioada ianuarie – martie, mai mare cu aproape 10% fata de anul precedent, atingand cel mai mare record pentru primul trimestru. Productia in luna martie a urcat cu 10%, pana la 80,3 milioane de tone, potrivit datelor furnizate de biroul de statistica.

Economia Chinei a crescut cu 6,4% in primul trimestru, depasind estimarile si alimentand dezbaterea asupra necesitatii unor masuri de stimulare suplimentare. Mediul cererii pentru metale se amelioreaza, a declarat Citigroup Inc. la inceputul acestei saptamani.

“Investitiile sporite in cai ferate, subterane si sisteme de canalizare urbane vor fi principalele motoare ale cererii de otel, usor mai bune in acest an” a relatat analistul Bloomberg Intelligence, Andrew Cosgrove.

Activitatea agresiva a fabricilor de otel din China coincide cu perturbarile grave ale aprovizionarii cu minereu de fier, care au determinat o crestere galopanta a preturilor cu peste 30% in acest an. In timp ce Vale SA a declarat ca una dintre minele cele mai importante va fi redeschisa iminent, minerul de fier nu si-a schimbat tendinta redusa de vanzari pentru anul 2019. Rivalii BHP Group si Rio Tinto Group au redus de asemenea productia anuala din cauza unor probleme operationale si conditii meteorologice nefavorabile.

Productia de otel din China va creste in acest an cu 1,8%, iar preturile in crestere se vor extinde in trimestrul al treilea datorita unei cereri mai bune, potrivit Shanghai Steelhome Information Technology. In 2019, guvernul va creste probabil nivelul de stimulente, care va spori cererea de otel. Dar in 2020, se preconizeaza insa o scadere minora a cererii chinezesti de otel, dat fiind ca se asteapta ca efectele de stimulare sa scada.

De asemenea, cererea de otel in Asia, exceptand China, se asteapta sa creasca cu 6,5% in 2019, respectiv 6,4% in 2020, ceea ce o face regiunea cu cea mai mare crestere din industria siderurgica globala.

Sursa articol: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-04-17/china-s-steel-machine-revs-up-to-record-to-feed-infrastructure

 

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply