Cum reactioneaza principalii producatori de otel in fata COVID-19?

Marii producatori de otel din intreaga lume sunt nevoiti sa se adapteze in fata situatiei create de COVID-19.

Tata Steel, cel mai mare producator de otel din India, a initiat o salubrizare de doua ori pe zi a vehiculelor personalului si a invitat femeile insarcinate sa lucreze de acasa pentru a reduce raspandirea COVID-19. De asemenea, compania a infiintat un grup de lucru medical COVID-19 pentru a evalua pregatirea medicala a spitalelor Tata Steel din Jharkhand si Odisha, unde compania detine mine de exploatare.

Cel mai mare producator de otel din lume, ArcelorMittal, ia masuri pentru a reduce productia in cadrul operatiunilor sale europene, pentru a asigura bunastarea angajatilor sai si a alinia productia la cerere. Anuntul reflecta gravitatea situatiei COVID-19 in Europa de Vest, iar miscarile intreprinse de companie sunt concepute pentru a-si proteja angajatii si pentru a preveni raspandirea infectiei.

Producatorul austriac de otel Voestalpine a anuntat un model de lucru redus pentru a ajuta la combaterea provocarilor cu care se confrunta din cauza COVID-19.

“Ca urmare a reducerilor masive ale capacitatii si intreruperilor actuale de productie in industrile auto, aerospatiala, inginerie mecanica si a celei petrol si gaze naturale, in doar câteva zile cererea in segmentele cheie de clienti ai companiei s-a prabusit”, a declarat compania, adaugand ca pentru a atinge nivelul necesar de flexibilitate in urmatoarele saptamani si pentru a securiza locurile de munca, programul de lucru redus este aplicat in aproximativ 50 de companii ale grupului european (in Austria, precum si in Germania, Belgia si Franta).

In S.U.A,  companii precum US Steel, Cleveland Cliffs si ArcelorMittal (care livreaza tabla pentru sectorul Auto) vor fi afectate in foarte mare masura in comparatie cu operatorii mai ici, precum Steel Dynamics, care nu furnizeaza cantitati mari de tabla sectorului Auto.  Sectorul Auto reprezintă 25% din cererea de otel din SUA si peste 40% din aceasta cerere este reprezentata de foile de tabla, potrivit analistului Key Banc, Phil Gibbs.

In ciuda devastarii cauzate de virusul COVID-19, chinezii au continuat sa produca otel pe tot parcursul crizei, producand 154,7Mt de otel brut in primele doua luni ale anului 2020, in crestere cu 3,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cu toate acestea, intreruperile in lantul de transport au insemnat acumularea de stocuri din cauza cererii interne slabe.

Producatorul de otel rus MMK ia masuri active pentru a preveni raspandirea virusului COVID-19. Calatoriile de afaceri in strainatate pentru angajati au fost suspendate, iar calatoriile in Rusia sunt restranse. Compania recomanda angajatilor care au vizitat tari cu cazuri active de Coronavirus sa intre intr-o carantina de 14 zile la domiciliu, cu optiunea de a lucra de la distanta.

Exista planuri de a reduce volumele de productie si de a efectua reparatii de echipamente in acest timp.

COVID-19 a afectat companiile producatoare de otel din intreaga lume, iar multe conferinte si expozitii din domeniu au fost anulate sau amanate.

Sursa articol: https://www.steeltimesint.com/news/view/news-digest-an-update-on-covid-19-and-the-global-steel-industry

 

Share
<< Inapoi

Leave a Reply