Categorii de tabla striata si diferentele dintre acestea

H Metal livreaza diferite categorii de tabla striata – otel – zincata – inox – aluminiu.

REZISTENTA MECANICA
In ceea ce priveste rezistenta la stres mecanic, cel mai bine se comporta tabla striata de inox. Urmatoarea tabla cu rezistenta mecanica buna este tabla striata de otel sau tabla striata zincata, ambele avand la baza otelul simplu sau zincat la cald.

Cand comparam aceeasi grosime de tabla, cea mai putin rezistenta la tensiuni mecanice este tabla de aluminiu

Tabel categorii de tabla striata

MALEABIALITATE

Cel mai usor se poate prelucra tabla de aluminiu. Din tabla striata de aluminiu se pot executa piese si forme cat mai complicate. Cele care nu sunt atat de permisive la prelucrari sunt tabla de inox si tabla de otel.

In unele situatii cand grosimea este prea mare si ambutisarile adanci, exista posibilitatea ca tabla striata de inox sa se fisureze.

Tabla striata de otel, tabla striata zincata cat si tabla striata de inox sunt table greu prelucrabile prin operatiuni de ambutisare/indoire, atat datorita compozitiei materialului cat si striurilor existente pe suprafata tablei.

Tabla striata aluminiu H Metal

Categorii de tabla striata – rezistenta la coroziune

Cea mai rezistenta la agentii corizivi este tabla de inox.

Astfel tabla striata de inox este utilizata la proiecte cu buget ridicat si cu ciclu de viata foarte mare. Aceasta se foloseste la constructia cladirilor inalte, gen zgarie nori, poduri, industria auto, industria aviatica, etc.

De asemenea, tabla de inox se utilizeaza datorita rezistentei sale la coroziune si proprietatilor sale antiseptice. Fiind folosita in industria alimentara si farmaceutica.

Apropiata ca si rezistenta la coroziune este tabla de aluminiu, avand un ciclu de viata cat de cat apropiat de cel al tablei de inox.

Tabla zincata este o tabla ce se utilizeaza la proiecte cu buget mic, cum ar fi: sisteme de imprejmuiri, placari rampe, placari podele auto, etc. Si tabla zincata lisa, este utilizata la realizarea de tubulatira pentru circulatia aerului.

Mai putin rezistenta la coroziune este tabla striata de otel.

Tabla striata inox H Metal

PRET SI LIVRARE

Din punct de vedere pret, tabla striata cea mai ieftina este tabla de otel.

Aceasta este urmata de tabla zincata striata, tabla de aluminiu iar ce mai scumpa fiind tabla striata de inox.
Durata de viata a unui produs zincat la cald utilizat in conditii medii de coroziune este de cca 15-20 ani. Daca produsele zincate la cald se monteaza in zone cu salinitate ridicata sau expuse agentilor corozivi in concentratie mai mare decat media. Atunci durata lor de viata se poate injumatati.

Astfel la realizarea produselor care sunt destinate a fi utilizate pe perioade lungi de timp. O foarte buna solutie este cea mai scumpa, respectiv tabla striata de inox.

In vederea transmiterii unei oferte concrete pentru pret tabla striata, va rugam sa ne transmiteti pe email-ul de contact, respectiv office@h-metal.ro, urmatoarele detalii:
• Grosime tabla striata, fara striuri si plus striuri, latime foaie, lungime foaie, numar foi;
• Calitate material, atat pentru aluminiu cat si pentru inox;
• Localitatea de destinatie, pentru a va putea transmite si o propunere de cost transport.

Tabla striata zincata la cald

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian