Combinatul Siderurgic Libery Galati va produce otel folosind cuptoare cu arc electric

Combinatul Siderurgic Libery Galati, detinut de Grupul Liberty Steel, va produce otel folosind cuptoare cu arc electric. O serie de echipamente din Coreea de Sud urmand sa fie transferate pe platforma de la Galati.

combinatul siderurgic Libery Galati

Pe 25 noiembrie 2022 Grupul Liberty Steel a anuntat semnarea unui acord pentru achizitionarea platformei siderurgice Dongbu si a echipamentelor aferente de la compania siderurgica sud-coreeana KG Steel. Producatorul de otel Liberty Steel are operatiuni in Marea Britanie, Europa, SUA, Australia si Asia.

Platforma siderurgica Dongbu din Dangjin, Coreea de Sud, este formata din:

– doua cuptoare moderne cu arc electric, Consteel, de 160 de tone;

– doua masini de turnare pentru sleburi subtiri cu un singur fir, curbate vertical;

– un laminor de benzi la cald.

In urma acestei achizitii combinatul din Galati va trece de la producerea otelului in furnal la productia cu ajutorul cuptoarelor cu arc electric.

Extrem de eficient si cu un grad semnificativ redus de emisii, cuptorul cu arc electric utilizeaza ca materie primă a fierul vechi. In acelasi timp, prin eliminarea unor etape tehnologice specifice furnalelor clasice, se vor reduce considerabil si emisiile de carbon.

Anul financiar 2021 pentru Combinatul Siderurgic Libery Galati

Grupul Liberty a achizitionat combinatul din Galati, aflat la limita supravietuirii, in iulie 2019. Obiectivul declarat al grupului este sa transforme combinatul in cel mai important producator regional de otel verde. Este un angajament care se intinde pe 10 ani si presupune investitii de 1 miliard de euro.

Combinatul Siderurgic Liberty Galati a raportat pe 2021 rezultate financiare record. Respectiv, un profit brut de peste 1,5 miliarde de lei, potrivit datelor centralizate de Ministerul Finantelor. Acest rezultat a fost obtinut la o cifra de afaceri de peste 9,37 miliarde de lei.

„Productia-record de anul trecut este un pas important in misiunea noastra de a obtine nu doar volume mai mari, ci si otel de calitate, cu amprenta redusa de carbon (…) Continuam eforturile de a creste nivelul de productie pana la 3 milioane de tone anual, iar dupa implementarea planurilor de transformare Greensteel, ne propunem sa atingem un nivel mai ambitios, de 4 milioane de tone”, declara Prasanta Mishra, Executive Director Liberty Galati.

LIBERTY Galati este cea mai mare otelarie integrata din Romania. Are aproximativ 7.000 de angajati. Combinatul deserveste clienti din domeniul constructiilor, marinei, petrolului, gazelor si energiei regenerabile.

Combinatul Siderurgic de la Galati produce o gama larga de produse plate (tabla groasa, rulouri, tabla zincata si tabla acoperita organic), precum si produse tubulare sudate longitudinal.

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian