Care este diferenta intre profilele HE?

Pentru a exemplifica mai bine diferenta intre profilele HE am atasat o schita. Unde se poate vedea ca pentru aceeasi dimensiune de profil difera greutatea, inaltimea profilului (h1), cat si grosimea inimii (s) si a aripilor (b).

diferenta intre profilele HE - schita comparativa profile hea heb hem

Profilele Hea, Heb si Hem au un moment de inertie mult mai mare decat in cazul profilelor Inp si Ipe. Acestea pot fi utilizate ca elemete incovoiate sau solicitate axial.

HEA este versiunea usoara conform standardului DIN 1025-3.

Profilul HEB este versiunea normala conform standardului DIN 1025-2.

HEM este versiunea grea conform standardului DIN 1025-4.

Diferenta intre profilele HE (HEA, HEB si HEM) – descrierea acestora

Pentru un moment de inertie egal, profilul Hea este cel mai usor. Dimensiunile acestuia vor fi superioare profilului Heb si mai ales fata de cele ale profilului Hem. Momentul de inertie  exprima masura prin care un corp se opune modificarii starii sale de repaus relativ. Bineinteles si de miscare de rotatie uniforma la actiunea unui moment al fortei.

Pentru un Hea cu dimensiunea de pana la 300 mm inaltimea profilului (h1) este mai mica decat latimea aripilor (b). Dupa aceasta dimensiune, inaltimea profilului creste in timp ce latimea aripilor ramane constant 300 mm.

Pana la dimensiunea de 300 mm europrofilul HEB este patrat deoarece inaltimea profilului (h1) si latimea aripilor (b) sunt egale. La fel ca si la profilul HEA, dupa aceasta dimensiune, inaltimea profilului creste in timp ce latimea aripilor ramane constant 300 mm.

In cazul profilelor HEM inaltimea (h1) este mai mare decat latimea aripilor (b).

Pentru o distanta egala intre cele doua aripi egale, profilul Hea este cel mai usor. Iar profilul Hem cel mai greu. De remarcat faptul ca distanta intre fetele interioare ale aripilor este identica pentru profilele Hea, Heb si Hem de acelasi tip. Aceasta particularitate poate fi interesanta pentru proiectarea anumitor imbinari.

Acest tip de profile din otel se folosesc pentru structura principala a constructiilor metalice de mari dimensiuni. Reprezentand cea mai moderna si mai rapida varianta, cu o forma zvelta, o rezistenta mai mare si usor de asamblat.

Profilele din grupa HE (HEA, HEB si HEM) sunt utilizate pentru constructii metalice mari si complexe de tipul: hale industriale, fabrici, sali de sport, mall-uri, cladiri administrative etc.

H Metal livreaza profile metalice laminate in varianta otel, zincat, vopsit sau zincat + vopsit, pe tot teritoriul Romaniei cat si in Uniunea Europeana.

 

Share
<< Inapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Categorii


Taguri

ro_RORomanian